Snabblån för att bekosta semestern

snabblån för att bekosta semesterresa

Att bekosta en semester med snabblån kan vara lockande, men finns nackdelar med att ta dyra lån dför att finansiera en resa.

Välj rätt snabblån till resan

Alla snabblån är inte dyra och om du letar lån till att köpa resa eller bekosta semestern, se till att jämföra lånen först för att hitta billigaste lånet.

Lån:
Villkor:
Filter för:
Visa fler lån

Fördelar med att köpa resan med snabblån

Fördelen med att använda snabblån för att bekosta semestern är att du kan få pengarna direkt och kan hoppa på planet samma dag. Många långivare för snabblån, eller de flesta rättare sagt, godkänner lånet direkt och skickar iväg pengarna till ditt konto inom några minuter. Det innebär att du kan boka din resa i sista minuten eller åka på en impulsiv semester utan att behöva spara i förväg.

En annan fördel är att du inte behöver lämna något säkerhet för ett snabblån och du behöver inte heller uppge vad pengarna ska användas till.

Sedan är de flesta snabblån ”lån utan UC”, vilket gör att du inte riskerar att sänka ditt kreditbetyg på grund av att du gör en låneansökan. Alla låneansökningar är kostnadsfria och med en ångerrätt på 14 dagar.

Nackdelar med snabblån till semestern

Å andra sidan finns det också nackdelar med att finansiera semestern med snabblån. Den största nackdelen är att snabblånen har mycket högre räntor och avgifter än andra lån. Det gör att kostnaden för resan i slutändan blir mycket högre än om du hade sparat pengarna och betalat resan med egna pengar.

Dessutom kan det vara riskabelt att låna pengar om du inte är säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid. Missar du någon betalning kan det leda till skuldsättning och inkasso och betalningspåminnelser medför extra kostnader.

Gå upp