Behöver du hjälp att betala räkningarna?

Lån utan UC vide Youtube

Behöver du hjälp med att kunna betala dina räkningar?

Har du svårt att betala räkningarna, så kan ett lån vara ett alternativ. Det finns ju många olika sorters lån att välja på, så jämför de möjligheter som finns innan du bestämmer dig. Att låna pengar innebär ett ansvar gentemot banken och även dig själv. Om du inte betalar tillbaka lånet så kan banken hamna i en besvärlig sits och detsamma för dig själv, då de kan komma att kräva dig både genom inkasso och genom Kronofogden.

För att kunna jämföra lån bör du få så många alternativ som möjligt att välja på. Och det faktum att vi har närmare 100 lån och krediter i Sverige gör inte saken lättare.

Det bästa lånet

Det finns många aspekter att ta i akt då man ska välja det bästa lånet. Ska det vara ett litet lån utan UC eller ett större lån, så kallat blancolån för en större utgift eller investering? Bör du välja en kredit eller ett snabblån? Skillnaderna mellan de olika begreppen är många, men i slutändan är kontentan densamma. Du erhåller en summa pengar och den summan ska återbetalas i sin helhet tillsammans med ränta.

Det bästa lånet hittar du oftast genom en låneförmedlare som Freedom Finance eller Bankvertise.

LånutanUC.se jämför lån på Youtube

Krediter

En kredit är ju också ett lån, men har en flexibilitet som inte lånet har. När du blir beviljad en kredit innebär det att du får en summa pengar som du kan använda när och hur du vill. Kreditlån kan sättas in på ett bankkonto i långivarens bank och med eller utan kreditkort. Utmärkande för krediter är att du enbart betalar ränta på de pengar du använder. Så länge pengarna ligger kvar på kontot eller kortet dras ingen ränta. Du betalar alltså endast för utnyttjad kredit.

När du har använt din kredit, kan du när du vill ”fylla på” den, genom att göra en inbetalning och därmed sänka räntekostnaden. Har du inte använt hela krediten så behöver du inte göra några månadsinbetalningar, utan räntekostnaden dras automatiskt från det belopp som finns tillgängligt på kreditkontot. Det finns ingen avtalad avbetalningsplan för krediter, utan det är det utnyttjade kreditbeloppet som styr hur stor räntekostnaden blir och när du ska betala.

Lån

Skillnaden mellan bankkredit och lån är först och främst att ett lån ska betalas av på varje månad, till dess att hela lånet är återbetalt. När lånet beviljas betalas pengar ut till ett bankkonto du redan har. Det kan vara i vilken bank som helst. Lånet ska därefter direkt börjas avbetalas genom så kallade amorteringar. Förutom avbetalningen ska du även betala ränta på den summa du har fått utbetald, eller överförd till ditt bankkonto.

Här spelar det ingen roll om du har använt pengarna eller inte. I och med att lånet utbetalades, så räknas det som att du har använt pengarna. Du kan spara lite av lånet på ditt bankkonto och göra autogirobetalningar från den summan, om du inte har pengar över från din lön någon månad.

Kredit vid tillfälliga utgifter och lån vid inköp

Det bästa tillfället att välja kredit framför lån, är att en tillgänglig kredit snabbt kan nås vid oväntade utgifter. Eftersom krediter har högre ränta än lån, så är det just vid ert förutsebara händelser krediten passar bäst.

Om du i förväg vet att du kommer att behöva mer pengar än du har sparat, kanske till att köpa en ny bil, eller göra en investering, så rekommenderar vi hellre lånet. Främst för att det är billigare att låna pengar än att ta en kredit.

Självfallet så är det olika omständigheter som styr om du i slutändan tar ett lån eller en kredit. Du kanske blir nekad lån av olika anledningar som exempelvis:

  • Dåligt kreditbetyg
  • Betalningsanmärkningar
  • Misskötta betalningar
  • Skuldsanering
  • Skuldsaldo
  • Personlig konkurs
  • Ej svenskt medborgarskap

I många av ovan fallen kan det bli svårt, eller till och med omöjligt att få lån. Om du till exempel inte är svensk medborgare får du inte låna pengar av en svensk bank. Detsamma om du är i personlig konkurs eller har skuldsanering. Där har alla banker satt en gräns till ”No money”.

Men i några av ovan fall, så som betaliningsanmärkningar eller dåligt kreditbetyg så kan du få låna pengar. Dåligt kreditbetyg beror många gånger på för många UC-förfrågningar. Detta hindrar dig inte från att få snabblån och lån utan UC.

Har du frågor om ett lån så kontakta banken direkt. Alla bankers kundtjänst vill mer än gärna hjälpa dig att hitta en lösning som passar dig. Och betalningsanmärkningar är som sagt inte ett hinder från att få låna,

Gå upp