Kreditkort

kreditkort

Jämföra kreditkort

Ett kreditkort är en kredit som du alltid bär med dig i fickan. När du använder kreditkortet så kan antingen betalningen dras direkt från bankkontot som är kopplat till kortet, eller hamna på en faktura. Kreditkort kan liknas vid ett beviljat lån eller en checkkredit, som alltid finns tillgänglig och du utnyttjar när du vill.

Kreditkort utan UC

Det finns i dagsläget inga kreditkort som är liknande lån utan UC, att de tar Bisnode och Creditsafe. Men det finns ett flertal kort med bra villkor och poängprogram som går att utnyttja vid användande av kortet.

Till exempel kan du samla poäng på Bank Norwegian kortet som kan användas till resor. Matkort med poängsystem kanske du redan har?

Både ICA och Coop har förmånsprogram med poängsystem till sina kort, med eller utan kredit.

Det finns till exempel kreditkort:

Ska jag låna 25.000 kr eller ta en kortkredit?

Låt säga att du behöver lån 25.000 kr. Frågan är då ifall att det är bättre att ta ett lån, eller ansöka om ett kort med kredit. Med en kredit så betalar du bara då du använder den. Ett lån amorterar du på från första månaden och alla månader, till dess att skulden är betalad.

En kreditkortsskuld ”tar aldrig slut”, Det betyder att så länge du inte utnyttar den fullt ut, eller övertrasserat kortkrediten, så avslutas den inte förrän du ber om det.

Skillnaden mellan ett kreditort med kredit och ett lån är alltså att krediten på kortet bara kostar du den används. Det låter kanske bra, men faktum är att ränta på kreditkort ofta är väldigt höga. I slutändan så kanske det till och med blir mer förmånligt till och med att ta ett snabblån.

Det finns många blancolån och till och med snabblån som skulle kunna vara mer förmånliga än ett kreditort. T.e.x Thorn och Leasy.

Gå upp