Betalningsanmärkningar kan godkännas vid lån

du kan låna med betalningsanmärkningar

Du kan låna pengar trots betalningsanmärkningar, men inte överallt

Betalningsanmärkningar behöver inte betyda nej till att låna pengar. Om du har eller har haft betalningsanmärkningar, så vet du säkert hur frustrerande det kan vara att försöka låna pengar.

Du vet säkert också att många kreditföfrågningar kan ställa till det och att en låneansökan kan stjälpa ditt lånebetyg

De långivare som godkänner lån med betalningsanmärkningar, ser till dina framtida förutsättningar att kunna betala lånet och inte enbart till din trassliga historik.

Livet förändras med betalningsanmärkningar

Det kan vara enkelt att tänka att ”en betalningsanmärkning” spelar inte så stor roll. Men sanningen är den, att livet förändras ofta markant med anmärkningar. Det blir inte bara svårare att få lån, utan många andra faktorer påverkas.

Det kan till exempel bil svårt at få ett hyreskontrakt och till och med att öppna ett vanligt bankkonto, även fastän du inte ansöker om VISA och kortkredit. Att skaffa ett telefonabbonemang hos Telia kommer inte att godkännas, utan du får be någon annan stå på abonnemanget.

Ansök banklån med betalningsanmärkningar hos rätt långivare. Det behöver inte betyda nej till lån.

Det finns ganska många banker som kan godkänna lån även till den som har betalningsanmärkningar. Problemet är bara att hitta dem. Här ovan har vi listat de långivare som i dagsläget är villig att låna ut pengar trots svag kreditvärdighet och anmärkningar.

När du ska ansöka lån och redan har ett lågt kreditbetyg, så är det viktigt att inte ”ansöka runt” bland så många långivare som möjligt. Lägg ner lite tid på att leta vilka långivare som verkligen kan ge dig en chans, istället för att slösa tid och kreditförfrågningar på banken där det redan är kört i förhand.

Dyra lån är enkla lån

Spontant kan vi säga, att de lån som är dyrare är enklare. Det låter kanske orättvist att bankerna ska sko sig på den som redan har det dåligt ställt och svårt att få lån. Men anledningen till att den som har lägre kreditbetyg, får högre låneräntor, är för att den personen utgör en risk för banken.

Lån utan UC har de flesta lån som säger att några betalningsanmärkningar är ok. Lån som inte tar UC från Upplysningscentralen, gör kreditupplysning från Creditsafe eller Bisnode. Det betyder inte att dina betalningsanmärkningar syns i upplysningen. Men trots att de vet om att du har betalningsanmärkningar, så kan de ändå välja att ge dig en chans. Betalningsanmärkningar behöver inte betyda nej!

Långivare Slantar till exempel, skriver så här:

De anser att 3 betalningsanmärkningar kan passera förbi kreditkontrollen, bara de inte är purfärska. En betalningsanmärkning försvinner inte förrän efter 3 år.

Det finns många flera banker som kan ge dig ett lån trots att du har betalningsanmärkningar, det behöver inte betyda nej till lån. Välj den bank som passar din kreditmall bäst och testa där först.

Gå upp