Låna pengar för att köpa märkeskläder

låna pengar till kläder

Brukar du låna pengar till märkeskläder? Många föräldrar känner pressen när barnen tjatar om GANT, Hilfiger och Levi´s. Att ta lån till att fylla garderoben är tyvärr vanligare än vad man tror och trots ett mer miljömedvetet tänk idag, än för 20 år sedan, så köper många nytt i butik.

Allra värst är det när julen kommer viket ofta blir en hektisk tid för långivarna. Det både ökas på sitt bolån och tas snabblån för att göra barnen nöjda.

Köp märkeskläder på Second Hand och dra in på lånen

Det skär i hjärtat att höra att ”Alla andra” har en ny GANT-hoodie, men inte jag. Att som förälder, få höra att det är pinsamt med begagnade kläder är du inte ensam om. Det finns mängde av Second Hand där det går att hitta begagnade kläder i nyskick. Ingen behöver veta att de inte är nyköpta i butik.

Att ta ett lån utan UC, till skyhög ränta för att köpa en GANT-hoodie är nog inte den smartaste ide´n, även om dottern blir glad för stunden. Istället borde vi lära barnen redan i tidig ålder, att oavsett om man har råd eller inte så är det bättre såväl för plånboken, som för vårt kretslopp och miljö återanvända.

Dyrare kläder håller längre

Att köpa 1 ny märkeströja för 1300 kr istället för 5 st billigare på H&M kan vara en bra ide om man har småsyskon som kan ärva plaggen. Om inte så köp gärna märkeskläder på second Hand istället för låna pengar till att köpa märkeskläderna.

För sanningen är att dyrare kläder faktiskt håller längre. De blir inte urtvättade, noppriga eller får konstig form efter några tvättar. Hur många gånger har du inte fått kasta ett billigt plagg efter någon tvätt på grund av att den inte har någon form kvar?

Lätt att hitta begagnade kläder på sociala medier

Idag när vi har Köp och sälj, Köpes och Bytes på var och varannan social media, är det inte speciellt svårt att hitta begagnade märkeskläder till billiga priser. Satsa på det istället för att ta lån och köpa nytt.

Hur mycket bör man låna? Det finns många där ute som vill låna pengar men får inte och för de gäller det i allra högsta grad att inte satsa på nya, dyra märkeskläder. Det finns en orsak till att man blir nekad lån och det beror på att man har en svag kreditvärdighet. Då bör du i första hand titta på listan med flest beviljade smslån och snabblån.

Då gäller det att hålla hårt i pengarna och kanske hellre försöka se sig om efter ett sätt att tjäna mer pengar?

Gå upp