Nytt lån – Northmill

northmill kontokredit

Northmill är det nyaste lånet som inte använder UC

Northmill är ett nytt lån utan UC, det betyder alltså att det ersätter de tre tidigare låneprodukterna, vilka var Easycredit, Credway och Credigo.

Du som har ett befintligt lån hos någon av de tre gamla långivarna kan för tillfället inte ansöka om ett nytt lån hos Northmill. Istället kan de nya kunderna låna pengar via deras nya kontokredit, upp till 50.000 kr.

Fler lån som heller inte använder Upplysningscentalen

Fördelarna med Northmill kontokredit

Det finns flera fördelar med den nya kontokrediten.

  • Kostar inget då du inte nyttar krediten
  • Flexibel återbetalning (minst 3% av skuld)
  • Ingen kreditupplysning från Upplysningscentralen

En kontokredit är ett lån, med den stora skillnaden att det inte kostar dig någon ränta när du inte använder krediten. Du kan alltså bli beviljad kredit och låta den stå kvar på kontot utan att de kostar någon förrän du behöver använda den.

Snabb utbetalning

Northmill ger snabbt besked på låneansökan och har du till exempel Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB så kommer pengarna oftast på kontot samma dag som ansökan beviljats.

Kostnad på utnyttjad kredit

När du utnyttjar krediten tas en individuell ränta ut mellan 4,9%-19,9% (Effektiv ränta 6,7%-25,6%) men du betalar som sagt bara ifall att du nyttjar krediten.

Ränteexempel: Vid kredit om 50 000 kr till 12,9 % årsränta (rörlig) under ett år med 12 återbetalningar, en uttagsavgift om 195 kr samt en administrativ månadsavgift om 19 kr blir totalt belopp att återbetala 53 999 kr (4 500 kr per månad) och den effektiva räntan 15,4 %.

Företaget bakom Northmill

Det företag som erbjuder kontokrediten heter Northmil och startades år 2006. Idag är de en renodlad bank med produkter som sparkonto, kontokredit, kreditkort, försäkring och samlingslån för lösen av krediter, Reduce.

Enkelheten i att använda Northmills produkter gör dem till en stark konkurrent till övriga lån och krediter på marknaden.

Lån utan UC jämför alla svenska långivare för både små och stora krediter. Nedan hittar du resten av de snabblån och lån som i dagsläget inte tar UC och i stora menyn hittar du övriga lån, skuldfinansieringslån, blancolån och konsumentlån.

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp