Julen – Hektiska tider för långivarna

Många lån utan UC inför storhelger – borde man låna pengar till jul?

Bör man låna pengar till jul? Julklpappar handlas och julborden dukas. Att bjuda familj, släkt och vänner på julmat är ingen billig historia och många lånar pengar för att få julhelgen att gå ihop. Många söker på Internet efter lån utan uc.

Faktum är att julen och storhelhelgerna är tider på året då vi vill låna pengar mest. Inför semestern är vi duktiga på att spara. Vi sparar till semesterresor och sommarledighet, men när sen kommer vintern och vi blir mer slösaktiga och det blir hektiska tider för långivarna. Många tvingas till och med leva på existensminimum.

Köpa julklappar utan pengar

Vad gör man när det blir en omöjlighet att neka dottern en laptop och mobiltelefon i julklapp, när killens hockeyutrustning har blivit för liten och hans högsta dröm är att bli hockeyproffs? Ska man låna pengar till märkeskläderna barnen suktar efter?

Det är inte bara julklappsinköpen som tär på kassan under vintern. På skolschemat står såväl skridskoåkning som skidåkning och all utrustning inför vinterlekarna ska inhandlas. Hur mycket bör man låna?

Blocket är ett bra tips för den som inte har råd med alla “måstegrejer” under vintern och inte vill låna pengar.

Handla på loppis och second hand istället för att låna pengar till jul

Loppisar och second hand är andra alternativ. Prioritera sånt som bör köpas nytt och köp resten begagnat. I år är det dessutom det återanvända plaggets år. Detta innebär att årets julklapp inte är en bakmaskin eller annat ting, utan något som är återanvänt för att värna om miljön.

Skridskor är en högaktuell vara på Blocket, men tänk på att en välanvänd skridsko är formad efter användarens fot och kan ge den nya ägaren fotskador. Däremot skidor går alldeles utmärkt att inhandla på second hand.

Det är inte fult att låna pengar om man måste, men se över vilka andra möjligheter som finns i första hand så att inte julklapparna blir väldigt dyra i slutändan. Och har man tagit ett förhastat beslut så är det möjlighet att ångra lånet inom 14 dagar!

Gå upp