Bör man låna pengar i de här tiderna?

corona låna pengar

Ska man låna pengar i dessa tider?

Brukar du låna pengar då det krisar, som nu i Coronatider? Många gör faktiskt det, men är det en bra ide att ta lån då man inte vet hur framtiden kommer att se ut? Du kanske har ditt arbete säkrat och inte berörs av alla de tusentals människor som blir arbetslösa.

Eller så har du ett så stort sparkonto att du kommer att klara dig i många år framöver.

Om du har jobbet säkrat, då kan du ta ett lån

Som alltid gäller att man tar inte ett lån om man inte har möjlighet att betala tillbaka lånet. Ändå är det många som inte har pengar som lånar pengar. Ekvationen låter konstig men ändå rimlig. Har jag inte pengar så söker jag mig om efter ett lån.

Men om jag inte har pengar så får jag inget lån. Hur går det ihop?

En kreditupplysning visar din ekonomiska sits

Du ansöker om ett lån och långivaren tar en kreditupplysning. Den visar att du har svag ekonomi och tvekar till att bevilja dig ett lån. Eftersom att du har ansökt lånet, så vill du naturligtvis ha det. Men innerst inne vet du att du inte kommer att ha råd att betala tillbaka så, du du hoppas näsan att du kanske inte får låna.

Trots att kreditupplysning visar en tveksamhet så väljer långivaren efter samtal med dig att bevilja lån. Det blir din räddning för dagen. Utan lån så skulle du bli vräkt från lägenheten nästa vecka och inte ha råd att köpa mat. Nu klarar du dig i ytterligare en månad.

Ta inte flera lån

Under denna månad finns nu en möjlighet att reda upp situationen, söka extrajobb och skära ner på utgifterna. Tyvärr gör många med låg eller ingen inkomst inte det, utan söker sig istället till fler långivare för ytterligare lån att lösa det första och så fortsätter det.

Oftast blir det då lån utan uc och lån som är lätta att få utan kreditupplysning från Upplysningscentralen. Det allra bästa är att samla sina lån hos en bank som samlar lån, t.e.x Bank Norwegian eller Bynk. Då blir räntan avsevärt mycket lägre!

Gå upp