Nekar banken dig lån?

när banken nekat lån

Nekas du lån hos banken gång på gång, så bör du titta på ditt kreditbetyg. Har du svag kreditvärdighet är det dumt att fortsätta ansöka ”fel” lån. Då måste du vända dig till långivare som har lägre krav. Dessa kan bevilja lån när banken nekat dig lån.

Långivare som är snällare när banken nekar lån

Gemensamt för alla typer av lån ovan är att de kan bevilja dig lån, när bankkontoret nekat lån. Lån utan UC är som namnet visar, just lån om inte tar kreditupplysning från Upplysningscentralen. Detta har en stor betydelse när man letar lån och har ett lågt kreditbetyg.

Snabblån och Sms lån är oftast enklare lån, liksom lån utan UC. Då det gäller konsumtionslån så använder de ofta UC, men vid lägre lånebelopp är det inte omöjligt att ändå bli beviljad lån. Exempel på några konsumtionslån som tar UC men ändå går att få beviljad ifall du har många kreditförfrågningar är Thorn, Spargo, Leasy och Klicklån. Du hittar dem i listan nedan.

Du får inte låna hos de sistnämnda med betalningsanmärkningar, men en svag kreditvärdighet beror ju inte alltid på anmärkningar.

Låna här när banken nekat lån

Belopp:
Villkor:
Visa mer resultat

Att banken nekar lån bör du se som en varningsklocka. Bör du ansöka lån med svag kreditvärdighet? Är du i akut behov av lån och det inte finns andra möjligheter? Gör inga förhastade beslut, utan tänk igenom alla andra möjligheter innan du klickar iväg låneansökan.

Har du råd att betala en hög ränta?

Tar du ett sms lån utan UC eller ett snabblån, så måste du vara beredd på att räntan kan uppgå till hela 39%. Det är mycket hög ränta i jämförelse mot bolån och blancolån. Förvisso har blancolån också relativt hög ränta, men inte på samma höga nivåer som snabblånen.

Har du råd att betala räntan och vet att du kommer att få in pengar inom en överskådlig framtid så kan det vara ok. Annars bör du avstå lånet, med risk att kunna få betalningsanmärkningar ifall du inte kan betala tillbaka. Lär dig mer i Moanks låneguide.

Gå upp