Överleva utan lån under Coronapandemin

corona låna pengar

Överleva utan lån under Coronapandemin

Det är många som har det ekonomiskt jobbigt just nu och många har förlorat sina jobb p.g.a Coronapandemin. Nu gäller det att försöka vända på varenda krona i väntan på att pandemin rusar förbi och försöka överleva utan lån. Försök att leva på existensminimum så länge det går. Det är inte det bästa alternativet att försöka lösa ekonomiska problem med lån och att låna pengar utan inkomst.

Låna pengar utan ränta under Coronapandemin

Även om bankerna och långivarna försöker vara tillmötesgående och erbjuda lån utan ränta och amorteringsfria lån, så är det absolut bästa lånet naturligtvis om man kan undvika att låna pengar. Med lägre inkomst och osäkerhet inför framtiden kan ett lån ställa till problem framöver om du inte är så att du redan har lyckats spara pengar sedan tidigare.

Om du känner att det inte finns någon annan utväg än att låna pengar så bör du i första hand vända dig till långivare som erbjuder de lägsta räntorna. Lån utan UC tillhör kategorin högkostnadskredit och bör inte vara det första valet i dessa tider.

Det finns tyvärr inga speciella Coronalån och nu vet vi att det finns många människor där ute som inte har några andra val än att vända sig till snabblån och högkostnadskrediter med högre räntor. Ofta på grund av befintliga betalningsanmärkningar eller många förfrågningar hos UC. Räntor och kostnader för lån utan UC varierar också kraftigt så jämför noga de olika bankerna innan du väl ansöker ett lån.

Försök rensa hemma

Se över vad du kan sälja hemma. Rensa ur förråden och sälj på annons och loppis. Många föredrar att handla online eller från privatpersoner istället för att ge sig ut i City och i affärerna under Coronaepidemin. Livet i karantän gör att vi heller inte behöver så många prylar och ger oss tid att rensa hemma och städa ut sådant vi inte behöver.

Så försök att städa hemma och sälja sådant du inte behöver innan du bestämmer dig för att låna pengar. Försök överleva utan lån under Coronapandemin. Det kommer snart bättre tider!

Frågor om lån under pandemin

Får man låna pengar om man blivit arbetslös på grund av Coronapandemin?

Om du blir arbetslös så kan du har rätt till A-kassa. Detta räknas som en form av inkomst så du kan ha möjlighet att då låna pengar trots att du förlorat jobbet.

LÅN UTAN UC | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.

Gå upp
Optimized with PageSpeed Ninja