Nya snabblån

Nya snabblån

Nya snabblån

Nya snabblån har uteblivit med sin närvaro ett tag, men en del av de äldsta lånen har fått en uppsving och blivit mer populära och beviljar fler lån igen. Dessutom har en del lån blivit ”billigare” med lägre ränta.

Billigare snabblån

Brixo är en av de långivare som har sänkt sin ränta på snabblån. Den ligger numera på 28.95% för krediten, men utöver det har Brixo lanserat en ny produkt, ”privatlån” med en ränta om 19.95%. Med privatlånet kan du dessutom låna upp till 75.000 kr med en återbetalningstid på 36-72 månader.

Prisexempel: Kredit 50.000 kr återbetalas under 6 år, med 1233 kr/mån. Effektiv årsränta på 23,4 %. Total kostnad 38.776 kr.

Långivafre som beviljar fler snabblån

Snabblånens beviljandegrad går upp och ner, beroende på kapital och hur många som lånar. Ett tag har det varit trögt och svårt att bli beviljad lån hos långivare som tidigare varit ”enkla lån” både bland lån som tar UC och lån utan UC.

Nu inpå det nya året ser vi att snabblånen beviljar fler lån igen och de långivare som beviljat flest lån via oss hittils i år är

För att bli beviljad ett lån måste man gå igenom en kreditprövning, även om långivaren inte tar UC. Att ha betalningsanmärkningar är inte alltid ett hinder för att få låna via snabblånen. Tvärtom så beviljar många av långivarna lån trots betalningsanmärkningar, ifall att man har en inkomst och vilja att betala tillbaka.

Vi kan summera det förra året med att utlåningen gick trögare det sista kvartalet, men nu verkar det ha lossnat och även om det ännu inte dykt upp nya snabblån, så beviljar de gamla långivarna fler lån.

Högkostnadskrediter kostar mer

Varningstriangel snabblån över 20% ränta och högkostnadskrediter

Tänk på att snabblån och smslån ofta är högkostnadskrediter med en högre ränta. Om du har svårt att betala tillbaka lånet och hamnar i en ekonomisk svår sits, kan du vända dig till en skuldrådgivare i din kommun för råd och stöd.

https://www.hallakonsument.se/

Leta och Jämför snabblån innan du ansöker

Oavsett om du vill ta ett blancolån, snabblån, privatlån, eller annan kredit så lönar det sig alltid att jämföra innan du ansöker. Att hitta den lägsta räntan eller villkoren är väl att föredra? Lånutanuc.se har en jämförelselista med alla snabblån där du kan filtrera och hitta lån med lägsta räntan. Och du, det finns även långivare som erbjuder lån utan ränta för nya kunder.

+ posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp
Optimized with PageSpeed Ninja