Har du råd att ta semester eller måste du låna?

råd med semester

När solen skiner så vill vi allt annat än sitta inomhus och knega. Följderna av Corona har tyvärr gjort att många har förlorat sina jobb och nu först när restriktionerna släpps, så får man möjlighet att arbeta igen. När arbetstillfällen nu erbjuds, oavsett om det är feriejobb eller fasta arbeten så går det inte att tacka nej, trots att det närmar sig semestertider. Man har inte råd att ta semester helt enkelt.

Låna till semestern istället för att jobba

Känns det lockande att säga nej till sommararbete för att åka på semester och du funderar på att låna pengar istället för att jobba? Tänk på att det kan vara svårt att hitta nya chanser till jobb direkt efter semestern. Det kanske räcker lika gott att åka på en minisemester över helgerna, istället för en långtripp?

Även om Sverige har öppnat upp så är vi inte kvitt Coronan. Vi ska fortfarande hålla avstånd, tvätta händerna och undvika folksamlingar. Det är lätt att glömma bort nu när restriktionerna ”tagits bort”.

Vart kan man då låna pengar till semestern?

Det finns många banker som lånar ut semesterpengar. Och flera vill låna till semestern. Att få lån utan säkerhet är inte svårt och ett beviljat lån utbetalas samma dag, vissa lån även under helgerna. Vart man ska låna är en smaksak. Ifall kreditvärdigheten är god, så behöver du i stort sett bara ansöka hos den bank som erbjuder lägsta räntan.

Har du däremot betalningsanmärkningar eller svag kreditvärdighet, så begränsas utbudet av lån. Men det finns fortfarande många lån att välja på. Om du vill låna pengar med svag kreditvärdighet och saknar anmärkningar, så är Big bank ett av de mer populära lånen. Du kan låna stora belopp, många lån beviljas och pengarna utbetalas snabbt.

Semeterlån med betalningsanmärkningar

Om du däremot vill låna med betalningsanmärkningar, men inte så många tidigare kreditförfrågningar, så kan det vara en god ide att ansöka via en låneförmedlare. Den mest populära låneförmedlaren är Freedom Finance. Genom att ansöka hos låneförmedlare som Freedom Finance får du fler alternativ att välja på. En UC kommer att tas och genom den kan du få flera offerter. På så sätt skadar du heller inte ditt kreditbetyg genom att annars ansöka hos flera banker. (Annars kan du även ansöka lån utan UC)

Det allra bästa är naturligtvis att först spara en buffert och sedan resa på semester, istället för att låna pengar till semestern.

Gå upp