Kreditupplysning vid billån

Vilken kreditupplysning tas för billån

Kreditupplysning vid billån, vilken upplysning är bäst? När du funderat på att köpa bil så kanske du även har funderat på hur den ska finansieras. Det finns olika alternativ att tillgå vid bilköp. Dels så kan man finansiera bilen på avbetalning via ett så kallat billån.

Det vanligast är det traditionella billån som erbjuds av de flesta banker, framför förmånsbil. Där lägger du in och betalar 20% av bilens kostnad, som kontantinsats på billånet. Resten av bilens pris delas upp på en avbetalning på ett visst antal år.

Vilken bank är bäst för dig? Det beror på om du har möjlighet att lägga in den kontantinsats som ett billån kräver. Annars får du titta på vanliga bancolån, lån utan säkerhet. De finns massor av blancolån att välja på, från snabblån, smslån och lån utan UC.

Kreditupplysning vid Billån – Och utan UC

Den vanligast avbetalningstiden vid billån och billeasing är 3 år, men det går att avbetala på kortare eller längre tid. Bilens ålder styr hur lång amorteringstid du kan välja. Detta beror på att att bilens värde ska stå kvar i förhållande till hur stor del av lånet som finns kvar att betala den dagen lånet löper ut.

Ifall du inte klarar av att sköta dina inbetalningar så vill din långivare kunna sälja bilen till ett pris som räcker till att lösa din skuld.

Leasignbil utan uc

Det finns i dagsläget inga lån utan UC vad gäller rena billån. Då får du istället satsa på lån utan UC som inte kräver säkerhet och räkna med en högre ränta än för billån.

Däremot finns det leasingbolag vilka inte använder kreditupplysning från UC. Leasing är en annan form av billån som är mest vanligt för företagsbilar. Många leasingbolag använder sig av Creditsafe

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp