Amorteringsfritt lån

Banken erbjuder amorteringsfria lån

Amorteringsfritt? Finansinspektionen uppmanar bankerna att erbjuder sina kunder amorteringsfrihet under rådande Coronatider. Och många långivare är inte sena att haka på.

Amorteringsfritt lån vid sjukdom och arbetslöshet

Vanligtvis är amorteringskraven skärpta, men både privatpersoner och företag erbjuds amorteringsfrihet under dessa svåra tider och den situation, som Coronaviruset medfört. Då skolor och arbetsplatser stängs, så förlorar många viktiga kronor i sin inkomst. Hushållsutgifter som el, vatten och mat ska ändå betalas. Den som sitter med stora lån och hög amortering har inte en chans att hänga på med betalningar i vanlig ordning.

Flera banken har där för gått med på att erbjuda amorteringsfritt lån, tills läget stabiliserats. Nordea, Swedbank och SEB är bara några av de banker som kan erbjuda amorteringsfritt lån i upp till 6 månader.

Kontakta banken för att ansöka amorteringsfritt lån 3-6 månader

Vad många inte redan vet, är att dessa möjligheter till amorteringsfrihet alltid funnits vid längre sjukdom och arbetslöshet. För att slippa betala amortering på sitt lån under en tid, så måste man själv kontakta banken. Detta sker inte automatiskt. Det är olika villkor hos olika banker. SEB t.e.x meddelar att de kan bevilja 3-6 månaders amorteringsfritt lån vid inkomstbortfall eller arbetslöshet.

Amorteringsfritt snabblån

Amorteringsfritt lån har in första hand erbjudits av de banker där man sitter man bolån. Det finns även snabblån som är amorteringsfria, ofta kallade kreditlån eller kreditkonton. Det finns många som av olika anledningar inte har möjlighet till bolån eller blancolån hos de banliga bankerna.

Det kan vara att man till exempel har gjort många förfrågningar hos bankerna för att ansöka lån, eller att man har låg eller ingen inkomst. Då finns alternativ till amorteringsfritt lån hos banken – det är keditkonto som inte tar UC. Vissa av dessa kreditkonton  godkänner även lån med betalningsanmärkningar. Dessa finns även att ansöka som lån utan UC.

Bör man låna pengar just nu?

Har man förlorat en stor del av sin inkomst så bör man fundera på om man kommer att ha råd att återbetala sin kredit i framtiden. Även om det är amorteringsfritt lån så ska räntan på utnyttjad kredit inbetalas den sista varje månad. Och någon gång ska naturligtvis hela krediten återbetalas, även om det inte finns en uppsatt tidsplan.

Kreditkonto kan vara ett alternativ

Ett kreditkonto kan jämföras med ett kreditkort, fast utan kort. Pengarna överförs från kreditkontot hos långivaren, till sitt eget bankkonto när man vill utnyttja krediten. Men bör man låna pengar just nu? Och har du råd att betala tillbaka det ifall du förlorar ditt  jobb?

Amorteringsfritt Kreditkonto

KreditkontoBeloppRänta
Ferratum45 000 kr39.6%
Lumify20 000 kr39.5%
Tryggkredit25 000 kr25%
   
Flexlimit20 000 kr39%
Snabbfinans25 000 kr39%

Relaterade artiklar:

Gå upp