Kan jag få låna pengar

kan jag få låna pengar?

Jag vill veta – Kan jag få låna pengar?

Om du har funderat på att låna pengar, men frågar dig ”kan jag få låna pengar”?Du vet kanske inte om du får låna, eller hur du gör, läs här.

För att få veta om du kan få låna pengar så måste du börja med att skicka in en låneansökan till en långivare. Om du inte vet än, ifall att om du vill låna, utan bara testa om du har svag kreditvärdighet så finns olika alternativ.

Kan jag få låna pengar utan att förstöra mitt nuvarande kreditbetyg?

Du då inte vet om ditt kreditbetyg är bra eller dåligt, så ska du inte börja med att förstöra det du redan har. Därför ska du gå varsamt fram då du testar om du kan få låna pengar. Ansök inte hos flera banker som tar UC, utan välj en långivare till att börja med.

Låneförmedlare för större lån över 100.000 kr

Avser du låna 100.000 kr eller mer så är det bästa att göra en ansökan till en låneförmedlare. De tar en UC men du får svar från 30-tal banker för större lån. Eftersom du endast gör 1 UC här så är det ett bra alternativ om du vill låna stora lånebelopp. Du sänker inte ditt kreditbetyg nämnvärt och du får besked av de flesta banker.

Snabblån utan UC för mindre lån omkring 50.000 kr

Om du inte hade tänkt låna så stort belopp så kan du ansöka ett snabblån som inte använder UC. Eftersom snabblånen inte tar UC så kan du i princip ansöka till hur många långivare du vill utan att få för många förfrågningar.

När du skickar in en låneansökan så är den aldrig bindande. Du har rätt att avbryta ansökan när du vill och du kan till och med ta emot pengarna och sedan ångra dig inom 14 dagar. Det kallas för ångerrätt och gäller hos alla långivare.

Kan jag veta om jag kan få låna pengar hos ett bankkontor?

Detta alternativ, att gå till ett bankkontor för att låna är lite passe´. Vi besöker alltmer sällan banken, eftersom att de flesta banktjänster, inklusive lån görs online. Det är dock fortfarande fullt möjligt att besöka banken ifall att du vill ha handledning och ställa personliga frågor om lånet.

Banken kommer då att göra en UC för att kunna ge dig besked om deras lån passar din kreditmall. Om du väljer att inte ta lånet som erbjuds så bör du ha i åtanke att du har förbrukat en kreditförfrågan och är ett steg närmare en lägre kreditvärdighet. Istället för banken rekommenderar vi att du hellre kontaktar en låneförmedlare som t.ex:

Har du gjort många kreditförfrågningar så att kreditbetyget har sänkts? Ta det lugnt och vänta i 12 månder så försvinner kreditförfrågningarna och du återfår ditt betyg.

Genom att ansöka lån på rätt sätt kan du både få veta om du kan få låna och samtidigt ha kvar ditt nuvarande kreditbetyg hos UC. Kreditbetyget är viktigt vid ansökan om större lån, bolån och billån som alltid tar UC.

Ekonom at LÅN UTAN UC | Website | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse och kunskap inom snabblån och smslån. Han skribent hos LånutanUC.se sedan år 2018

Gå upp