Varför låna pengar utan Upplysningscentralen?

Varför skippa Upplysningscentralen?

thumbnail

Därför ska du låna pengar utan Upplysningscentralen

Ja, varför låna pengar utan Upplysningscentralen, frågar sig många. Jag fascineras av det faktum om hur stor skillnaden är på beviljandegraden av privatlån kontra lån utan uc.

Har du en trasslig kredithistorik och har svårt att få låna pengar på den vanliga banken som tar UC? Då är det faktiskt lättare att få lån av de långivare som inte tar kreditupplysning från UC. Detta förutsätter att man inte behöver låna ett större belopp. De långivare som ger lånen kan bevilja lån upp till högst 100.000 kronor.
Det finns  bara många långivare där du kan låna 10.000 kr utan UC. Annars är det vanligaste maxbeloppet bland dessa högkostnadskrediter 30.000 kr.

Vart kan jag låna 30.000 kronor utan kreditupplysning?

Det finns väldigt många smslån där man kan låna 30.000 kronor. Det som utmärker alla dessa lån, förutom att de ej använder UC är att ansökningsprocessen är snabb och enkel. I stort sett går det till så här:

  1. Välj lånebelopp med slidern
  2. Läs noga igenom vad kostnaderna och räntan blir
  3. Välj den löptid som passar dig och tänk på att kostnaden för lånet blir högre ju längre löptid som väljs
  4. Ange pesonuppgifter
  5. Läs lånevillkoren och godkänn ansökan
  6. Besked kommer inom några sekunder på skärmen
  7. Beviljat lån betalas ut under dagen

Det är lättare att få lån om man har många kreditförfrågningar ifall att långivaren inte tar UC

Om man har ansökt många lån under de senaste 12 månaderna så har man säkert också många förfrågningar registrerade. Detta gör att kreditpoängen sänks och ger automatiskt avslag på ansökan om privatlån.

Långivare och banker som inte använder sig av UC  kan inte se de registrerade förfrågningarna. Därför ger detta heller inte avslag på lån hos dessa banker.

Varför låna pengar utan Upplysningscentalen?

Många kan tycka att det är oetiskt och konstigt att man ska kunna kringgå på detta sätt. Men när jag tänker efter så tycker jag inte att det är fel på något vis. Kreditupplysningsföretaget UC har ju inte ensamrätt på kreditupplysningar. Bara för att de samlar vissa uppgifter, så betyder ju inte det att alla måste jobba på samma sätt.

Det som fascinerar mig mest är nog människors fördomar. Att ett lån inte tar UC betyder inte att de inte tar kreditupplysning, men det är så det uppfattas av många. I själva verket så tar de en kreditupplysning på samma sätt som UC.

Alla uppgifter och även betalningsanmärkningar är densamma i allas kreditupplysningar. Den enda skillnaden är att Bisnode, Creditsafe, m.fl inte registrerar varje ansökan. Såsom UC gör.

Jag förutspår att UC kommer att försvinna i framtiden och ersättas av andra kreditprövningsmetoder. Mestadels för att UC är dyra, men även för att andra processer skulle kunna fungera enklare och snabbare.

Jag har bestämt mig för att forska mer i ämnet och funderar på om jag ska göra en grundligare djupdykning. Håll utkik för mer info inom kort.

Gå upp