Bli rik med skulder hos Kronofogden

Hur kan man bli rik med skulder hos Kronofogden?

Sitter du med skulder hos Kronofogden, ett skuldsaldo som växer och utan jobb? Visst kan det kännas frustrerande när det inte finns någon hjälp att få, men ge inte upp tankarna på att bli rik trots skulder.

Orsaken till skulderna kan vara många, men oavsett vad det beror på, så finns det alltid en utväg. Vägen till att bli rik kan vara snårig, men det är aldrig omöjligt. Det viktigaste är att hålla humöret uppe och att hitta en källa till inspiration av personer som redan är rika.

Att skaffa ett sparkonto och sätta undan några kronor i månaden kan vara en start, men det tar alldeles för lång tid. Istället måste du hitta ett sätt att tjäna pengar på.

Bli rik på sociala medier

Bli rik på sociala medier
Bli rik på sociala medier

Man kan bli rik på sociala medier, genom Instagram Twitter och Facebook. Men även det tar tid och det gäller att få många följare för att ens bli erbjuden ett sponsoravtal. Så utan ett nätverk är det svårt att bli rik. Men visst kan man lyckas som influencer, titta bara på Bianca Ingrosso. Bianca är dessutom själv slarvig med sin post och sina räkningar och har flera gånger hotats av inkassobrev och Kronofogden. Men ändå lyckats bygga upp ett imperium och förmögenhet.

Bli rik på affiliate-marknadsföring

Bli rik på affiliatemarknadsföring
Bli rik på affiliatemarknadsföring

Om du inte har ett arbete och vill jobba hemifrån så kan du försöka satsa på affiliatemarknadsföring. Det finns flera exempel på folk som blivit rika genom att hänvisa besökare från sin hemsida och på så sätt tjänat provision och blivit rik.

Ett exempel är Erik Bergman. Erik startade för några år sedan, tillsammans med en vän en Casino Affiliate sajt. Den blev så stor att den till slut börsnoterade, sålde och gjorde Erik till mångmiljonär. Vi kan inte låta bli att fascineras av Erik som person och vad han har lyckats med. En kille som alltid verkar glad och sprider sin glädje i sociala medier.

Men beror hans lycka på de pengar han har tjänat? Eller beror det på att han numera skänker bort sin förmögenhet till välgörenhet? Oavsett så har vi här en källa till inspiration att lyckas och bli rik.

Börja med skuldsanering

Har du skulder så har du inte mycket, eller kanske inga pengar att börja med. Det smartaste kan då vara att börja med skuldsanering eller skuldfinansiering och därefter planera ditt nya liv och vägen till rikedom.

Skulderna måste bort till att börja med, men det kan ta tid. Det gäller att sätta upp ett långsiktig mål inför framtiden och börja någonstans. Om skulderna är många och stora så kan en skuldsaneringsplan via Kronofogden vara alternativet. Då lever du på existensminimum i 5 år och är sedan skuldfri.

Om skulderna är av mindre karaktär kanske det räcker med att samla alla dyra lån i ett så kallad samlingslån och på så sätt få ner sina månadskostnader. Men det är aldrig den ultimata utvägen att låna pengar.

Undvik snabblån

Lån utan UC och snabblån är högkostnadskrediter. Det betyder att det är dyra lån som har hög ränta. Om du försöker bli skuldfri så ska du undvika de dyra lånen.

Det är lätt att ett lån blir två lån och till slut kanske du sitter där med flera lån. Om man söker lån med svag kreditvärdighet så är det ofta bara dessa snabblån som vill vara behjälpliga och det är lätt att hamna i en ännu djupare skuldfälla.

Martin Svensson
Följ
Senaste inläggen av Martin Svensson (se alla)
Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.
Back To Top