Nu blir det varningstriangel på högkostnadskrediter

Varningstriangel på högkostnadskrediter

Ännu ett nytt lagförslag gällande dyra lån, som bland annat lån utan UC har trätt i kraft. Från och med 1 juli 2019, så måste alla långivare, vilka räknas som högkostnadskredit, ha en varningstriangel och varningstext på sajten.

Hur påverkas vi av att högkostnadskrediter får varningstriangel?

Inte alls skulle vi tro. Visst är det jättebra att man blir varnad och att information ges ut om att man kan få ett betalningsanmärkning ifall man inte återbetalar sitt lån (lika som med alla andra fakturor)

Men den som ansöker om sms lån påverkas nog inte så mycket av den nya lagen om marknadsföring av högkostnadskrediter. Det är troligast banken som påverkas mest och som kommer erläggas med böter ifall att varningstriangeln inte sitter på plats den 1 juli i år.

Vad tycker du om den nya varningstriangeln för högkostnadskredit? Kommer den att påverka oss till att låna pengar i mindre omfattning, eller är processen att ta fram lagförslaget bortkastade pengar?

Kommer den att göra så att du minskar chanserna till att hamna i en skuldfälla och får leva på existensminimum i framtiden?

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Gå upp