Sms lån med betalningsanmärkning

thumbnail

Man kan få låna smslån med betalningsanmärkning

Smslån med betalningsanmärkning är möjligt. Banker som erbjuder lån med betalningsanmärkning tar en stor risk när de överväger att låna ut pengar. De flesta av dessa banker är ”lån utan UC”. Ju större belopp de lånar ut, desto större risk. Ifall att du lånar pengar och inte betalar tillbaka pengarna så går långivaren miste om pengar i form av kostnader och ränta. Därför är smslån som godkänner betalningsanmärkningar dyrare.

Välj Belopp
Välj Löptid
  • Endast lån utan UC
Visa fler lån

Det finns flera smslån med betalningsanmärkningar men som du säkert märkt så är lånebeloppen inte lika stora som privatlån. Även om långivarna lånar ut pengar till person med anmärkningar, så måste banken ändå hålla en god kreditgivningssed.

Kortare och snabbare amortering med smslån

Löptiden för smslån är från 60 dagar och mer. Så de har en relativt kort amorteringstid. Detta betyder att pengarna som man lånat, ska återbetalas väldigt snabbt. Och tiden går oftast snabbare än man har tänkt sig. Ponera att du avser låna pengar idag och gör av med dem direkt, och vips så har 2 månader snabbt gått och lånet ska slutbetalas.

Privatlån tar längre tid än sms lån

Vid övervägan om att ta privatlån eller sms lån med betalningsanmärkningar, så är det kreditupplysningen det oftast hänger på. Både smslån och privatlån kan ge lån med betalningsanmärkningar, men privatlån är oftast svårare med att bevilja lån. Dessutom tar privatlån oftast UC vid låneansökan, vilket innebär att du även kan samla på dig många kreditförfrågningar.

Smslån med betalningsanmärkning har dyrare kostnader

Det finns ett räntetak för smslån. Sedan räntetaket infördes så införde även alla långivare förlängda löptider. Med de längre löptiderna får banken in mer pengar i form av ränta under en längre tid. Så kontentan är även att lånet blir dyrare än tidigare, då det var korta snabba amorteringstider för smslån.

Slarviga personer får betalningsanmärkningar

Att den som har en eller flera betalningsanmärkningar har varit slarvig, det kan vi vara överens om. Och det är just detta slarv som banken är rädd för ska hända igen. Har du varit slarvig (medbetet eller omedvetet) med att betala tidigare fakturor så är risken står at du kommer att slarva igen.

För att kompensera eventuell framtida förlust i form av sen eller utebliven låneinbetalning, så tar de smslån som godkänner betalningsanmärkningar, ut en högre ränta än andra smslån.

Antalet anmärkningar vid sms-lån

Hur många betalningsanmärkningar du har dragit på dig har betydelse för kreditbedömningen. Om antalet anmärkningar är fler än 1 så gör detta står skillnad på ditt kreditbetyg. Det spelar även roll när betalningsanmärkningen uppstod. En gammal betalningsanmärkning är inte lika ”farligt” som en ny. Ju längre tid som går, desto mindre betydelse får den för kreditbetyget.

Dock kommer den aldrig att minska till noll, så längre den finns kvar. En anmärkning finns kvar i UC-s kreditupplysningsregister i  3 år. Många försöker ta ett lån utan uc för att lösa sig ur en knipa av skulder. Det är inte alltid en bra ide och bör begrundas innan beslut tas.

Det är inte bara amärkningen i sig som har betydelse, utan även

  • När anmärkningen uppstod (åldern)
  • Storleken på skulden relaterad till anmärkningen
  • Ifall skulden var ett lån eller konsumentköp
  • Antalet betalningsanmärkningar

Inget smslån med betalningsanmärkning med skuldsaldo

Du kommer inte att bli erbjuden smslån med betalningsanmärkning om du har skulder hos Kronofogden som inte är betalda, så kallat skuldsaldo. En anmärkning är inte samma sak som en skuld till Kronofogden. En anmärkning är endast ett kvitto på att man inte betalt skulden.

Svårt att få lån med betalningsanmärkning men inte omöjligt

Av alla svenskar som har betalningsanmärkningar är det trots allt inte alla som blir beviljade lån, varken snabblån eller sms lån.

För att få låna pengar ska flera faktorer matcha. Har du en eller flera anmärkningar så stärks de övriga kraven som en bank normalt har.

Då kanske du måste ha lite högre inkomst, eller färre befintliga krediter. I slutändan handlar det om att ett företag som lånar ut pengar, vill tjäna pengar. Men enligt svensk lag och god kreditgivningssed måste man vara aktsam och noggrann när man lånar ut pengar. Är man inte det så kan kredittillståndet ryka.

Vill du läsa mer i detta ämne så titta igenom kategori snabblån och hitta alla artiklar, recensioner och lån vi har skrivit inom ämnet.

Exempel på smslån som godkänner betalningsanmärkningar:

Gå uppåt