Vilket lån passar mig?

vilket litet lån passar bäst

Blancolån eller mindre lån, vad passar mig och mitt kreditbetyg?

Tycker du också att det är svårt att välja vilket lån som passar dig? Det finns många olika namn på låneprodukter och lån, men är det egentligen någon skillnad på snabblån, swishlån och lån utan UC? Är konsumtionslån och blancolån samma sak? Vilken lån passar mig, undrar du?

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Kostnaderna och villkoren skiljer sig mellan lånen

Snabblån är dyra, det vet nog alla. Men snabblån och lån utan UC behöver inte vara samma sak. Ett snabblån KAN ta UC. Om lånet tar UC så är det oftast lägre ränta än om det inte gör det. Det beror på att de som lånar ut pengar utan att ta UC inte har samma krav på inkomst och kreditvärdighet.

Det är inte riktigt samma sak som att te.x låna pengar hos Nordea. De godkänner inte betalningsanmärkningar och inte heller den som har en svag kreditvärdighet.

Ofta kan man låna pengar med svag kreditvärdighet både via snabblån och lån utan UC, men generellt så är lån utan UC enklast att få beviljat. Även om man har betalningsanmärkningar, men främst om du har många kreditförfrågningar.

Blancolån och konsumtionslån

Här pratar vi egentligen om samma produkt, men under olika namn. Egentligen är alla lån utan säkerhet, ett konsumtionslån. Det är alltså ett lån som man använder till konsumtion och inte till att köpa en pryl som ska stå som säkerhet på lånet. Så även snabblån är ett konsumtionslån, men dyrare än Blancolån.

Slutsatsen är att lån utan UC oftast kostar mest, näst därefter kommer snabblån och billigast är blancolån.

Vilket lån som passar dig beror på hur ditt kreditbetyg ser ut. Är det lågt, satsa på lån som inte tar UC, alternativt snabblån. Har du hyfsat kreditbetyg kan du kosta på dig att låta en bank ta en UC och ansöka blancolån.

Får du däremot nej där, så ansök inte fler blancolån så att du drar på dig många förfrågningar. Gå då vidare till snabblån och testa där.

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp