Har du svårt att få låna pengar?

Svårt att få låna pengar? Öka chansen att låna pengar

Tillhör du dem som går från lån till lån och har svårt att få låna pengar?

Får du inte låna pengar?

Har du svårt att låna pengar? Tyvärr så är det inte ovanligt att bankerna säger nej. Det kan bero på många olika orsaker, men det vanligaste är att kreditbetyget är lågt. Du kanske inte har någon betalningsanmärkning. Därför står du frågande i varför du inte blir beviljad lån, trots att du provat ”alla” Internetlån som finns.

För många tidigare låneansökningar kan ställa till problem

Det är just det som kan bli ett problem, att du har ansökt många lån. För varje låneansökan du gör, så blir kreditbetyget sämre och sämre. Då måste du stanna upp, andas och se över vilken typ av lån du egentligen letar. Går det kanske att tänka om och ansöka ett lägre belopp hos 2 långivare som inte tar UC?

Det kan vara bättre istället för ett stort lån som tar kreditupplysningen från UC? Visst kommer kostnaden att bli högre, men det kanske är enda utvägen för att kunna få pengar i handen.

För att inte sänka kreditbetyget ytterligare så börja med att enbart ansöka lån utan UC. Det finns andra kreditupplysningsföretag som inte påverkar din som till exempel Creditsafe.

Har du många förfrågningar hos UC så är det även vara enklare att ansöka de lån med betalningsanmärkningar som erbjuds. Kreditbetyget är oftast lika lågt oavsett många förfrågningar eller betalningsanmärkningar. Så har du svårt att låna pengar kan du börja i den änden, men tänk på att räntan kan bli högre än för ”vanliga” blancolån.

Snabblån är dyrare, men snabba och enklare att ansöka

Att ansöka ett snabblån som inte tar UC går snabbt. Att fylla i låneansökan är enklare än vid ansöka till större lån. Färre uppgifter behövs eftersom kraven är mindre, så det går fort att ansöka och få svar. Snabblån beviljar flest lån av alla lånekatagorier, vilket inte är konstigt.

LånutanUC.se

Kraven för att låna är mindre och det är snabba utbetalningar. Räntan kan däremot ligga så pass högt som upp till 39%. En högkostnadskredit med andra ord.

Det är inte fel att låna, men låna smart

Att låna smart betyder att man lånar pengar på det sätt som bibehåller ens ekonomi eller kreditbetyg. Man kan leta billigaste lånet eller enklaste lånet, beroende på vad som passar just dig och hur mycket du vill låna. Behöver du låna 25 000 kr, 50 000 kr eller kanske 100 000 kr?

Lånebeloppet du behöver styr vilket lån du ska ansöka. I första hand är det ju alltid billigare och bäst att låna pengar av en bank med lägsta räntan och villkor, men det är inte alltid det går. Alla lån utan säkerhet har högre räntor än bolån och andra lån där säkerhet kan lämnas och alla snabblån och sms lån är dyrare.

Men om förutsättningarna för att få låna sätter stopp för att få den lägsta räntan, har du kanske inte så mycket att välja på. Se till att jämföra alla banker innan du börjar lägga in låneansökningar, så att du inte ansöker till flera banker i onödan och drar på dig för många kreditförfrågningar. Det kan leda till att du sänker ditt kreditbetyg 12 månader framåt.

Gå upp