Låna pengar på Internet

Internetlån-vs-bank

Låna pengar via Internet med Internetlån

Internetlån blir allt vanligare och har snart övertagit bankkontorens roll. Det går inte längre att ta ut kontanta pengar hos banken. Med Internetbanken och Bank-Id så sköter man idag det mesta själv. Detsamma gäller vid lån av pengar. Att låna pengar via Internet är enklare och snabbare. Och vi är less på att stå i köer och vill hellre sköta saker online.

Jämför internetlån

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Fördelar med Internetlån

Om man använder de tillgångar som finns att tillgå genom att låna pengar via Internet så kan man både få billigare lån och snabb utbetalning. Den mänskliga processen kan avskaffas och banken sparar tid och personal på att vi ansöker Internetlån.

  1. Enkelt
  2. Snabb ansökningsprocess
  3. Slipper mellanhänder
  4. Går att jämföra banker

Det personliga mötet med en bankman är inte längre nödvändigt, eftersom att det går att ansöka Internetlån med Bank-Id och på så sätt legitimera sig på ett säkert sätt.

Nackdelar med att låna pengar på Internet

Om man har ett lågt kreditbetyg så kanske den automatiska låneprocessen krånglar. En ouppdaterad deklarationsrapport eller betalningsanmärkningar kan göra att låneansökan via en automatisk process, automatiskt nekar lån.

Om man istället träffar en bankman på plats, så kan man förklarar läget innan en kreditupplysning tas. Om man är en kund sedan många år tillbaka och trogen sin bank så är det heller inte omöjligt att kunna förhandla om räntan. Detta är däremot vanligast vid ansökan om bolån.

  1. Lågt kreditbetyg kan automatiskt sorteras bort
  2. Går ej att förhandla om räntan

Internetlån och villkor

Det ställs samma krav på den som ansöker att låna pengar online via Internetlån, som den som går till en bankman. Som ansökande ska du vara en myndig, svensk medborgare med en regelbunden inkomst. Även om du ansöker lån utan UC så krävs att ekonomin är ordnad.

En person med betalningsanmärkningar kan ha en ordnad ekonomi i dagsläget. Därför går det hos många långivare att ansöka lån trots betalningsanmärkning, ifall att dessa är äldre än 6 månader.

Många långivare på Internet

Det finns gång långivare på Internet. I stort sett alla banker i Sverige tillämpar internetlån, för att spara tid och personal.

Exempel Internetlån

Gå upp