Lån till sommardäck

Om några dagar ska sommardäcken på bilen. Enligt lag ska dubben bort från gatorna senast 31 mars om inte vädret ställer till det. Vid snöfall får du köra med vinterdäcken ytterligare 2 veckor, till den 15 april.

Att köpa nya däck är en stor utgift och hittar man inte begagnade däck till en billig slant så blir det till att köpa nya. Har du råd med en extra utgift till däcken, eller funderar du på att låna pengar till däckbytet? Se då till att välja rätt lån!

Ta mindre lån till mindre inköp

För att köpa däck upp till 10.000 kr behövs inget större lån, utan ett enklare snabblån kan vara ett alternativ så länge räntan tillåter det. Snabblån kan bli dyra och det gäller att hitta den lån som är mest fördelaktigt så att inte räntan äter upp hushållskassan. Eftersom många snabblån är högkostnadskrediter kan ett mindre blancolån vara ett bättre alternativ. Flera banker erbjuder lån från 5000 kr till en lägre kostnad än snabblån och smslån.

Lån som inte tar UC

Fördelen med att ta ett snabblån är att dessa ofta är så kallade ”lån utan UC”. Nackdelen är att de ofta är dyra. Att ta ett mindre blancolån och stå ut med att en UC tas är därför det bästa, ifall att du inte redan har så pass många registrerade kreditförfrågningar att banken nekar dig lån. Många kreditförfrågningar är i princip från 3 st och uppåt de senaste 12 månaderna. Dessa kan tyvärr ge dig ett så dåligt kreditbetyg att du inte får låna, men det går att låna med svag kreditvärdighet via vissa lån.

Hitta billigt lån till däckbytet

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp