Företagslån slutar med kreditupplysning

företagslån utan kreditupplysning

Företagslånen upphör med att ta kreditupplysning?

Att det finns små lån utan UC har vi börjat vänja oss vid och de känns mer som regel än undantag att man aktar sig för lån som tar kreditupplysning från UC. Men då handlar det oftast om mindre belopp och det största privatlån för att låna pengar utan UC är idag lån 100.000 kr.

Företagslån utan kreditupplysning

Nu kan du låna 2 miljoner kronor med ett företagslån utan kreditupplysning och du skakar säkert på huvudet och tror att vi skojar.

Kreditupplysning används ofta för att mäta en person eller företags återbetalningsförmåga. Men att mäta ett företags kassaflöde och intäkter via uppgifter som uppdaterades för upp till 1,5 år sedan är både dumt och missvisande.

Det är vid företagslån inte lika lätt att låta kreditbetyget avgöra om du får låna pengar som vid privatlån.

Därför slutar nu många företagslån med kreditupplysning och tittar istället på aktuell omsättning. För att göra detta kommer du att behöva logga in på ditt bokföringsprogram och/eller din internetbank samtidigt som du fyller in en låneansökan om företagslån. Det är så gott som lika enkelt att ansöka ett föreagslån som ett snabblån numera.

Resultatrapport och balansrapport avgör lånet

De aktuella uppgifterna från resultat och balansrapport kommer att överföras låneansökan. I de flesta fall så får du svar inom en timme under långivarens öppettider. Och ser allt bra ut så kommer ditt företagslån att utbetalas samma dag. Upp till 60 miljoner kronor!

Om ditt företag är nystartat (tidigare än 6 månader sedan ) och inte har några löpande intäkter på bankkonto kommer du troligtvis få avslag utan vidare manuell hantering om du inte ansöker ett företagslån som till exempel Froda.

Men om du har varit aktiv med företaget ett längre tid men har väldigt låga intäkter kan du bli beviljad lån med dig själv eller någon annan person från styrelen i företaget, som borgensman på lånet. I sådan fall kommer en kreditupplysning att göras på borgensmannen. Ibland via UC och ibland utan UC, via Bisnode eller Credisafe.

LÅN UTAN UC | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.

Gå upp