Viktigast för att bli beviljad ett lån

banken nej till lån

Att bli beviljad ett lån är ingen självklarhet, men för att ha störst förutsättningar att få ett ja från banken, finns det några saker du bör tänka på.

Störst chans har du självfallet att bli beviljad lån ifall du har en bra inkomst, betalningsanmärkningar inte syns i en kreditupplysning och du har inte för många gjorda kreditförfrågningar utan de senaste 12 månaderna. Men det går att få låna pengar utan att uppfylla alla dessa krav.

Detta bör du tänka på för att få ett JA till lån av banken

  • Ansök lån som beviljar efter dina egna förutsättningar
  • Ansök endast lån som beviljar betalningsanmärkningar, ifall du har anmärkningar
  • Ansök lån som inte ser dina tidigare kreditförfrågningar ifall du har många tidigare förfrågningar
  • Ansök inte lån om din deklarerade inkomst är 0
  • Ansök inte lån som du är under 18 år
  • Ansök inte lån om du inte är svensk medborgare
  • Ansök lån som beviljar många

Du ska ansöka lånen som beviljar efter DINA förutsättningar

Att välja rätt lån och ansöka lån efter dina förutsättningar, betyder att det inte är någon mening att ansöka ett stort lån hos en storbank om du har betalningsanmärkningar, liten eller ingen inkomst, eller massor av tidigare kreditförfrågningar från andra UC-banker.

Du måste du istället låna pengar via lån som inte tar UC för att ha störst chans att få lån. Ansökan till lån som inte tar UC ger inga fler kreditföfrågningar och räknar inte med tidigare gjorda förfrågningar i sin kreditupplysning.

Om att ansöka lån med betalningsanmärkningar

Om en bank anger i sina villkor att du inte kan låna med betalningsanmärkningar, så är det heller ingen mening att ansöka lån hos denna bank. Du måste du istället hitta de banker som godkänner betalningsanmärkningar. Det finns flera av dessa.

Om att låna pengar med 0 kr inkomst

Javisst finns det en liten chans att du kan få lån utan deklarerad inkomst, men då krävs att du har en befintlig lön och kan visa det för banken, via löneutdrag eller intyg från arbetsgivare. Saknar du inkomst är chansen liten att få lån. Har du däremot en inkomst, om än väldigt liten, så kan du kanske få låna pengar via snabblån, då dessa har lägre inkomstkrav. Att gå till Swedbank (direktutbetalning till Swedbank), Nordea, SEB, m.fl. storbankerna är no-no, det vill säga meningslöst, om du har liten eller ingen inkomst. Du kan både få låna med mindre inkomst av snabblånen, samt få pengar utbetalt idag.

Låna pengar om du inte är svensk

I Sverige kan kan låna pengar om man har ett svenskt medborgarskap, är myndig och folkbokförd i landet sedan minst 3 år. Här ges inga undantag oavsett om det gäller smslån, blancolån, bolån eller kreditkort. Svenska lån är enbart tillgängliga för svenska medborgare.

Lån som beviljar flest ger större chans

Om en bank beviljar eller beviljat många lån, så är chansen att även du får låna där större. Lån som beviljar många har antingen ett stort kapital att låna ut, vill ha fler nya kunde eller har lägre villkor.

Gå upp