Att låna och välja rätt lån

Välja rätt långivare och hitta ovanliga lån

Om du har kommit fram till att du är i behov av ett lån så är nästa steg att välja rätt typ av lån, eftersom det finns olika sätt som man kan man ta ett lån på. Varför ska jag låna pengar via internet? Och finns det lån för alla?

Låna av rätt långivare

För att välja rätt lån så behöver du väga in faktorer som:

  • Vad det är som du behöver låna till.
  • Hur länge du behöver låna, det vill säga vilken löptid som du vill ha.
  • Hur mycket du behöver låna.

Andra faktorer som är viktiga att ta hänsyn till, är vilka låne- och räntekostnader som din privatekonomi klarar av och hur du ska kunna betala tillbaka lånet.

När du väl har bestämt dig för vilken typ av lån det är som du behöver, så är det dags att gå vidare till att jämföra långivare och utbud.

låna pengar av rätt lån online
låna pengar av rätt lån online

Vi vet att det är skitsvårt att veta vilket lån man ska välja och hur man ansöker lån om man aldrig gjort det förut. Därför har vi satt ihop en guide hur man enkelt ansöker lån och hittar lån med lägst ränta.

FAQ – Göra låneansökan

Jag måste vara myndig för att ansöka lån?

Ja, minst 18 år. Många banker kräver dock att du är 20 år. Se respektive bankvilllkor

Jag måste ha ett jobb för att hitta en bank som lånar ut pengar till mig?

Nej, du behöver inte ett jobb för att låna pengar, men en form av inkomst. Som inkomst räknas även sjukpension, lön, pension, studiemedel, osv.

Jag får låna pengar om jag har betalningsanmärkningar?

Ja, du kan låna med anmärkningar. Förr var det svårt, men flera banker godkänner numera anmärkningar. Främst konsumtionslån och snabblån, men även samlingslån. Bolån brukar dessvärre inte godkänna anmärkningar trots att man lämnar fastigheten som säkerhet.

Jag kommer att få anmärkning om jag lånar pengar?

Du får absolut inte en anmärkning av att låna pengar, men om du inte betalar tillbaka lånet kan du få det.

Jag har ingen inkomst. Får jag låna pengar utan inkomst?

Det går att få lån utan inkomst, men då krävs en medlåntagare.

Långivare och varierande villkor

byta till bästa banken

Som du kanske förstår så kan inte alla få låna pengar. Men alla som har fyllt 18 år och har en inkomst har en chans att få låna. Det handlar om att hitta rätt lån, eftersom alla långivare har varierande villkor. Den ena banken kanske godkänner lån med betalningsanmärkningar och den andra inte.

Det finns långivare som kan ge dig lån med liten inkomst och om du har svagt kreditbetyg på grund av många UC-förfrågningar så kan du ansöka lån utan UC. Möjligheterna är som sagt många, inte bara att ringa ditt lokala bankkontor, vilka ofta har hårdare krav än de snabblån och blancolån som du idag kan ansöka online.

FAQ – Hitta rätt lån

Vilka banker kan jag låna pengar hos om jag har betalningsanmärkning?

Banker som godkänner betalningsanmärkningar är: Freedom Finance, Enklare, Lendo, Goodcash, Brixo, Credifi, Expresskredit, Slantar, Kontantfinans, Ferratum, m. fl.

Hos vilka banker kan jag låna utan UC?

Banker som ger lån utan att ta en kreditupplysning hos UC är: Viaconto, Credifi, Ferratum, Loanstep, Kredera, Lumify, Flexkontot och många flera

Vart hittar jag banker som kan ge mig Blancolån?

Alla banker hos LånutanUC.se är blancolån i olika form.

Ju fler mindre lån och krediter du samlar på dig, desto dyrare blir dina utgifter varje månad. Inte bara det, mindre lån kommer oftast med sämre villkor än större. Avbetalningar och kreditskulder är lån som har högre räntekostnad och kortare löptider för återbetalning. Även antalet fakturor spelar roll eftersom alla små fakturaavgifter tickar upp till en kännbar nivå allteftersom tiden går.

Enklare.se

Vart och hur kan man hitta rätt lån online

Lån kan ansökas hos hundratals långivare. Vilken typ av lån du är ute efter, snabblån som till exempel FairloSmspengarFerratum eller Viiga lån eller privatlån, (som exempelvis Bank Norwegian) styr vilken sorts lån du bör kolla på. Från att ha behöva besöka ett bankkontor så kan man nu låna pengar utan UC Online och få lån utan UC och på så sätt spara tid, kreditförfrågningar och pengar.

Man behöver inte längre boka tid och ta ledigt från sitt arbete för att träffa en låne-handläggare hos banken, Och man slipper.en hel del pappersarbete och avgifter som detta annars innebär.

Genom att ansöka lånet Online så besparar du både dig själv tid och pengar, såväl som banken och du värnar samtidigt om miljön.

Lån kan som sagt ansökan hos hundratals långivare. Att själv sitta och gå igenom räntor, kostnader och villkor för alla dessa lån skulle ta en evighet.

Du har då två val:

  • Bestäm om du vill ansöka lån utan UC eller konsumtionslån
  • Prova hos första lånet du stöter på och ansöka detta, med risk för att det blir dyrt och att du får avslag för att du inte uppfyller lånevillkoren.
  • Jämföra alla lån på en jämförelsesajt för lån.
Är det bättre att låna pengar online än hos bankkontoret?

Det är framför allt smidigare och går fortare. Räntor och kostnader är densamma

Jag har lånat penar av 3 långivare. Får man låna hos hur många som helst?

Det är din ekonomi som sätter gränserna för hur mycket du klarar av att amortera.

Snabblån eller konsumtionslån?

Snabblån när du behöver låna lite och snabbt. Konsumtionslån om du vill låna pengar utan säkerhet, under en längre tid och större belopp.

Gå upp