Slut på pengar?

budget kalkyl slut på pengar

Om pengarna inte räcker till så är det hög till att rannsaka sin ekonomi. Hur ska du göra för att få allt att gå ihop när du får slut på pengar? Låna pengar, dra ner på utgifterna, sälja prylar eller skaffa en extra inkomst?

Gå igenom din ekonomi innan du får slut på pengar

 1. Gör en budget
  Börja med att göra en budget och undersök vart de största läckorna finns och hitta vart du kan spara pengar. Då ser du hur mycket som fattas och kan därefter ta beslut om hur du ska göra.
 2. Hur mycket pengar behöver du?
  När du har gjort en budget så kan du enklare se vad som går in och ut. Du kan nu se hur mycket pengar som fattas.
 3. Låna pengar online eller tjäna pengar?
  Om underskottet inte är obeskrivligt stort så kanske det räcker med att sälja någonting hemma. Om det inte räcker så får du se över ifall att du har stora nuvarande låneutgifter. Har du tagit smslån och lån utan UC med höga räntor, så borde du börja med att göra dig av med dem. Titta på saneringslån eller samlingslån. Bank Norwegian är ett populärt lån för de som löser lån. De hjälper dig att lösa dina befintliga små lån och till en betydligt lägre ränta. Bank Norwegian kan lösa lån mellan 5000 och 600.000 kr inom bara ett par dagar.För att ansöka lånet ska du vara 23 år och inte ha betalningsanmärkningar. Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige i minst 36 månader. Här kan du ansöka.
  Om du inte redan har lån att lösa, så kanske din ekonomiska situation kan hanteras med en extra inkomst? Fråga din arbetsgivare om det finns mer du kan hjälpa till med för att tjäna lite extra. Om det inte går så kanske du kan ta ett extraknäck eller kvällsjobb någon annan stans, om så bara för en kort tid tills du kommit på grön kvist.
  Att ta ett helt nytt lån, exempelvis snabblån är en utväg som kanske kan bli nödvändig om du håller få att slut på pengar och inte kan lösa situationen på annat sätt. Du kanske inte kan få lån någon annanstans och inte har någon möjlighet att tjäna en extra slant. Om du måste ta den vägen så bör du jämföra alla lån innan du lånar.
  Ett tips är att vända dig till de snabblån som inte tar kreditupplysning från UC så förstör du inte ditt kreditbetyg.
 4. Om ingenting av ovan fungerar så kanske du ska fundera på att anordna en loppis. På så sätt kan du både städa upp hemma och få en extra peng i plånboken.

Leta lån ifall du har slut på pengar

Det är inte det ultimata att lösa ekonomiska problem med lån. Ibland kanske det inte finns någon annan utväg och då finns flera olika typer av lån att välja på. Exempelvis saneringslån. Tänk på att snabba lån är dyra lån.

Det bästa är att istället hitta ett sätt att tjäna pengar, istället för att låna. Men det är inte lätt att bli rik om man har skulder hos Kronofogden. Då får man räkna med att allt kommer att ta tid. Först ska skulderna lösas och sedan är det dags att börja spara pengar.

Naturligtvis är det bästa att kunna undvika lån, att slippa dra på sig fler skulder.

Gå upp