Låna pengar till semestern – Semesterlån

thumbnail

Låna pengar till semestern

Nu har reserestriktionerna släppts, p.g.a Coronapandemin. och vi får röra oss mer i Sverige. När beskedet kom så blev det högtryck på resesajterna. När vi fick tillstånd att resa så ökade även trycket hos långivarna. Att låna pengar till semesterresan är vanligt, men är det genomtänkt?

Titta på lån med lägre räntor till semesterlånet

När du vill låna pengar till en resa så bör du jämföra lån utan UC och avväga dessa tillsammans med privatlån med lägre räntor. Lån utan UC är högkostnadskrediter, vilket kostar mer. I gengäld så tar de inte en UC så du påverkar inte ditt kreditbetyg.

Loan Comparisons

Belopp:
Villkor:
Visa mer resultat

Semesterlån

Att ta ett semesterlån innebär att pengarna kommer att förbrukas till någonting som inte finns kvar då sommaren är över. Förutom minnen då förstås. Men dessa går ju inte att sälja.

Det finns en risk med att låna pengar utan säkerhet och att förbruka pengarna till resor och saker som försvinner. Om du till exempel köper en bil eller en tv så finns ett visst värde kvar i föremålet och det går att sälja om man behöver få tillbaka pengar.

Lån till att resa innebär att ingenting av pengarna finns kvar efter resans slut.

Lån under Coronakrisen vid arbetslöshet

Alla är naturligtvis trötta på social distansering och sugen på att röra sig. Om du har blivit arbetslös på grund av Coronakrisen så kanske det är bättre att försöka hitta saker att göra som inte kostar så mycket. Att gå på museum hemma i stan eller göra små utflyktsmål i närheten kostar inte mycket. Genom att försöka hitta lokal aktiviteter kan du begränsa dig från låna pengar under semestern och slippa den baksmälla som kommer med återbetalningskrav till hösten.

Det är inte tråkigt att semestra hemmavid och framför allt så är det väldigt billigt. Har du tips på vad man kan göra under semestern som inte kostar så mycket pengar att man måste ta ett lån?

Gå uppåt