Är du trött på att bli nekad lån?

när banken nekat lån

Är du trött på att bli nekad lån, att alla banker nekat dig att låna pengar och att det blir avslag på varje låneansökan. Vi hjälper dig att hitta långivare som beviljar flest låneansökningar. Det finns flera orsaker till att man blir nekad lån.

Det till exempel Swedbank inte berättar vid ansökan om lån är att ditt kreditbetyg försämras ifall att de tar en UC vid låneansökan.

Exempel på högkostnadskrediter som beviljar fler lån än via UC

Belopp:
Lånevillkor:
Filtrera lån
Visa alla lån

Så här gör du för att öka chanserna när bankerna nekad lån

Man kan ha en svag kreditvärdighet utan att ha betalningsanmärkningar. I de allra flesta fall beror det på att man har ansökt flera lån som tar UC. Eftersom att UC rapporterar och registrerar kreditförfrågningar så medverkar det i att sänka ditt kreditbetyg.

Har man blivit beviljad flera av de tidigare ansökta lånen och är skuldsatt så ska man naturligtvis inte låna mer. Men många gånger har man flera kreditförfrågningar, men inga lån. Du kan öka dina chanser till att låna pengar. Se nedan.

Tips för att öka chanserna till lån

Och genom att öka din kreditvärdighet så kar även chanserna till att bli beviljad lån.

Lättast att få lån som inte tar UC

Genom att ansöka lån som inte gör UC så ökar chanserna till att bli beviljad ett lån om banken nekat. Det finns ca 40 långivare som inte tar UC. Nästan alla dessa räknas dock som högkostnadskrediter, på grund av den höga räntan, så du  får räkna med att betala lite extra för att få ett lån.

Lån utan UC kan göra utbetalningar direkt till ditt bankkonto via överföring till alla de svenska storbankerna, eller via swishutbetalning.

Kreditbetyget påverkas inte

När du ansöker ett snabblån som inte tar UC så påverkas inte ditt kreditbetyg, eftersom att dessa långivare varken registerar kreditförfrågningen eller beviljat lån. Det är alltså full möjligt att ansöka lån hos flera långivare för att exempelvis jämföra erbjudanden, utan att kreditbetyget förstörs.

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp