Behöver du hjälp att få ekonomin att gå ihop?

csn lån

Alla får svårt att hålla ihop ekonomin ibland. Får du det att gå ihop?

Det är fruktansvärt många som har blivit arbetslösa det senaste året. Men det har även tillkommit väldigt många nya jobb på arbetsmarknaden i och med Coronan. Allt fler företag anpassar sig till arbeten på distans och det ser redan ljusare ut på arbetsmarknaden. Ändå är det många som fortfarande har svårt att få ekonomin att gå ihop och försöker låna pengar med svag kreditvärdighet.

Alla passar inte för distansjobb

Nu passar ju kanske inte alla för att jobba på distans. Är du f.d maskinförare, så är omställningen till att ha ett kontorsjobb stor. Men alla kan skola om sig, bara man vill. För att slippa låna pengar till att få ekonomin att gå ihop, så kan det vara tvunget att man byter bana och är öppen för nytt jobb. Vi kommer att få leva med Corona länge och till slut så upphör a-kassan och man blir tvungen att ta det arbete som erbjuds.

Utbilda sig och ta lån

Har du jobbat på samma arbetsplats i alla år, så kan det vara ett ypperligt tillfälle att skaffa en ny utbildning för att bli mer attraktiv på arbetsmarknaden. Men när man vill plugga så behöver man ju även överleva. Lägenheten, bolånet eller renoveringslånet på huset ska ändå betalas. Då finns det olika alternativ.

Dels så erbjuder staten ett lån via CSN, ett så kallat studentlån. För att få det maximala beloppet studielån så måste man plugga på heltid. Finns det barn i familjen går det att ansöka lite extra.

Det går naturligtvis också att låna pengar från banken, men det är inte att rekommendera under tiden du studerar. Och framför allt inte lån utan UC och smslån som ofta har högre räntor än andra lån.

Studielån från CSN genererar ingen kreditförfrågning

utbildningar och lån

Den största fördelen med CSN-lånet är att ingen kreditupplysning tas. Här är det enbart dina studier som påverkar lånets storlek och om du får låna. För att få behålla utebetalt studielån måste du även bli godkänd på dina kurser varje termin. Om du har ofullständiga betyg så kommer studielånet att dras in.

Så har du svårt att få ekonomin att gå ihop och inte hittar ett jobb som passar dig, kolla in vilka utbildningar som finns.

Och om du ändå vill låna pengar, ta först reda på vilka banker som vill bevilja dig lån och spara på kreditförfrågningar.

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp