Lån med bra ränta

Lån med bra ränta

Lån med bra ränta

Visst ska du ha lån med bra ränta! Vad är då bra ränta? Ränta är den kostnad som du betalar för att låna pengar av banken. Den som lånar pengar betalar då något som heter utlåningsränta. Det är alltså en kostnad och blir en utgift för dig.

Billigast lån

Alla vill ju ha så låg ränta som möjligt och därför är det viktigt att jämföra bankernas låneerbjudande för att få så bra ränta som det bara går. Då blir det mer pengar över i plånboken. Tänk på att välja Lån utan UC och snabblån är de dyraste alternativen. Välj billigast lån. Annars blir det dyra och dyrare med Riksbanken ständiga chockhöjning av styrränta.

Byt lån direkt

Hjälp med att välja lån med bättre ränta

Tycker du att det är svårt att hitta lån med bättre ränta? Istället för att scrolla runt i jämförelselistor i jakten på den bästa räntan, så är det enklare att använda sig av företag som just ”Enkelfinans”.

De flesta av alla de banker du ser då du jämför i lånelistorna finns redan hos ”Enkelfinans” och det bästa av allt är att de jämför åt dig. Du behöver inte hitta de bästa bankerna och skicka runt låneansökningar till varje bank, utan istället gör du enbart EN ansökan och sedan sköter resten sig själv.

Enklare ansökan och lån med lägre ränta

Om du idag har lån med hög ränta så är det hög tid att se över och samla lånen till ett billigare alternativ. Varför ska du egentligen betala mycket pengar för flera lån, då du kan lösa bort lånen och få ett lån med bättre ränta? Det finns ingen anledning till att låta gamla lån stå kvar, då det finns så otroligt många lån att välja på i Sverige.

Vad menas med ”bra ränta”

lån utan kostnader och ränta
lån utan kostnader och ränta

En bra ränta för blancolån, är en ränta som inte är mycket högre än bolånen. Nu pratar vi absolut inte om de högkostnadskrediter som heter snabblån, utan helt vanliga privatlån. De lånen som inte kräver säkerhet.

SBAB tycker själva att de har bra ränta. Det är en av våra svenska storbanker och en långivare med stort inflytande. I skrivande stund ligger SBAB´r ”bra ränta” på 5.3-9,7%. Jämför den med den ränta som du har idag. Är det då en bra ränta?

Byt bort lånet till ett billigare

Är du nöjd med ditt lån? Det är billigt och bra och du njuter av att betala amortering och ränta varje månad? Nej. det trodde vi inte heller. Du bör sträva efter att hitta bästa lånet, byta bort det dyra lånet mot ett billigare och det finns många alternativ, om du är kreditvärdig vill säga.

Att få ett billigt lån är ingen självklarhet. Har du misskött din ekonomi och har ett lågt kreditbetyg är det inte bara svårt att få låna pengar, utan även svårt att motivera banken att ge dig en bättre ränta. Banken behöver sätta någon form av garanti för att få tillbaka sina pengar.

LånutanUC.se

Om du har en dålig kredithistorik så kan banken inte lita på att du kommer att sköta lånet hos just dem. Då blir det svårt att byta bort det dyra smslånet mot ett billigare lån.

Gör vad du kan för att byta bort lånet till ett lån med bättra ränta så får du mer pengar över till annat.

Lån utan ränta

Det finns lån utan ränta, men inte på lång sikt. De långivare som erbjuder ”gratislån” och lån utan ränta är lågivare som erbjuder dig som ny kund att låna pengar utan ränta under en kortare tid, vanligen 14 dagar.

Vanliga frågor om låneränta

Jag söker banker med bra ränta men vart hittar jag dem lättast?

Enklaste sättet att hitta bästa låneräntorna är att jämföra långivare. Vill du inte jämföra själv så gör du en ansökan till en låneförmedlare.

Är det bättre ränta på sparkonto än utlåningsränta?

Nej, det kostar mer att låna pengar än vad du tjänar på att spara pengar.

Har högkostandskrediter bra räntor?

Absolut inte. Högkostnadskrediter har väldigt höga räntor!

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp