Lån idag

lördagslån och helglån. Låna pengar idag

Idag är det lördag. Behöver du ett akut lån idag till en oväntad utgift? Det går att ordna! Även om de fysiska bankkontoren har öppet under kontorstider, så går det alltid att låna online, även på helgerna.

Så kallade ”helglån” är det enda tillgängliga alternativet om du vill låna pengar idag, då det är lördag. Att använda sig av helglån innebär inga krusiduller. Det är enkelt att ansöka och du kommer att ha pengarna tillgängliga så snart ansökan beviljats.

De banker som kan ge dig idag, då det är lördag är så kallade snabblån, en omtalad lånetjänst som har högre ränta än vanliga banklånet. Den högre räntan är ett pris som vi får betala för att få en utökad tjänst i form av lån dygnet runt.

Risker med att ta akutlån idag

Är du på en fest och behöver en slant till att få gå på puben, så är det lätt att ta ett ivrigt beslut att lånet är behövligt. Naturligtvis finns det risker med att ta ett akut lån och du bör tänka igenom om det verkligen är nödvändigt. Har du råd att betala tillbaka lånet du tar idag, eller är det ett akut impulslån? Det finns en anledning till att snabblån även kallas för högkostnadskrediter.

Det finns risker med att ta lån utan säkerhet. Dels kan du riskera att hamna i en sämre ekonomisk sits, ifall att du inte kan betala tillbaka lånet. Då kanske du risker att få en betalningsanmärkning. Vet du med säkerhet att du har råd att ta lånet, så varsågod. Men är du osäker? Är det en impulsiv handling för stunden, att du känner att du behöver ett lån just nu?

Låna idag, betala tillbaka om en månad

Om du trots allt väljer att ta ett lån idag, så har du flera återbetalningsalternativ. Hur lång återbetalningstid som finns valbart, beror på vilken långivare du väljer. Likaså med lånebeloppen.

Du kan som minst låna 1000 kr och som mest 60.000 kr, om du väjer att ta ett lördagslån.

LånutanUC.se

Lånet du tar idag kommer inte att registrera kreditförfrågning

Alla helglånen är lån utan UC, vilket betyder att en enklare kreditupplysning än UC kommer att göras. Det positiva med det är att det inte kommer att göra någon skillnad på ditt nuvarande kreditbetyg. Annars är det så att om du ansöker ett lån som tar UC, så registeras kreditförfrågning i UC-s system och efter flera ansökningar kan ditt kreditbetyg bli lägre.

Då blir det svårare att ta större lån framöver. Har du till exempel funderat på att ansöka ett större blancolån eller bolån, så ska du vara försiktig med att samla på dig kreditförfrågningar från UC. Väljer du att ta ett lån av de som beviljar och betalar ut pengar idag, alltså helglånen så behöver du inte oroa dig för det.

Lån idag lördag och imorgon söndag

Du kan alltså låna pengar under både lördag och söndag, om du är i behov av snabba pengar. Men det kommer som sagt att kosta dig mer än att ta ett vanligt lån om du kan vänta. Istället kanske du kan låna en slant av en kompis och under tiden ansöka ett billigare lån, som utbetalas senare under veckan?

Vi kommer att inte att råda dig till hur just du ska göra, men rekommenderar att du inte tar impulsiva lån, utan att först tänka över om det är värt det och om du har råd att betala tillbaka.

För att få ett lån krävs ålder och inkomst

För att kunna bli beviljad lånen krävs att du uppfyller bankerna grundkrav. Sedan kan det variera med ytterligare utökade krav hos vissa långivare. Du måste dock alltid:

  • Vara 18 år
  • Ha svenskt medborgarskap
  • Ha en inkomst
  • Inte ingå i skuldsanering
  • Ej vara försatt i personlig konkurs
  • Kunna betala tillbaka lånet

Fler kategorier av lån

Gå upp