Billigaste sättet att låna pengar till julklapparna under Black Week

julklappslån

Billigaste stället att låna pengar till julklappar under Black Week

Nu börjar julklappsinköpen ta fart. Efter år av pandemin och arbetslöshet har inte alla råd att bunkra upp julklappar som förr. Gå inte på handelns erbjudande om avbetalningar och fakturaköp, så att du försätter dig en dålig ekonomis sits inför nästa år.

Har du inte råd att köpa de presenter du vill, så är det bättre att handla på second hand eller som sista alternativ låna pengar och ta ett julklappslån, istället för att köpa på avbetalning. Det billigaste stället att ta ett lån till julkapparna är blancolånet, som är mycket billigare än akuta snabblån och lån utan UC.

Nu under Black Week hittar du massor av prylar till billigare priser, så passa på att göra bort julklappsinköpen i tid. Dels så hinner inte varorna ta slut och sedan så har du chansen att göra bra klipp till billiga priser.

Det är billigare att låna pengar med julklappslån än avbetalningskredit

Har du inte pengar till de julklappar du vill köpa, så är det billigare att låna pengar, än att köpa på avbetalning. Räntan för ett lån är avsevärt lägre för lånen, oavsett vilken låneprodukt du väljer. Det är betydligt lägre kostnader att ta ett blancolån än ett snabblån, men dessvärre har inte alla förutsättningarna för att beviljas ett vanligt lån. Tänk över om det då är värt att ta ett snabblån eller lån till att köpa julklapparna.

Större julklappslån är billigare än små snabblån

Det är lägre ränta på de stora lånen, än de små. Med det menar vi inte att du ska ta stora julklappslån och låna stora belopp, utan att du ska välja en bank som erbjuder stora lån, men låna små belopp. Låt säga att du behöver låna 10000 kr. Då kan du välja i stort sett vilken bank som helst, då alla banker kan erbjuda lån på 10.000 kr. Men om du ansöker lån hos exempelvis ett snabblån som ”Snabbfinans”, så kommer du att få betala en låneränta på 39%. Snabbfinans har lån mellan 5000 kr och 30.000 kr.

Stora julklappslån med samma lånebelopp som snabblån, men till lägre ränta

Ansöker du istället samma lånebelopp, det vill säga lånar 10.0000 kr av privatlån som Bank Norwegian, så blir låneräntan enbart från 5.99%. Man behöver alltså inte ta ett litet lån för att låna mindre summor pengar. Är man tillräckligt kreditvärdig för att få ett lån via privatlån, är det bättre och billigaste lånen. Många av de större lånen tar UC och kan därför vara svårare att få om du har ett svagt kreditbetyg. I dessa fall finns det tyvärr inget annat alternativ än att välja ”lån utan UC”, ifall du absolut måste ansöka om ett lån.

låna pengar till julklappar
Kanske du kan byta prylar med någon annan om grejerna är i bra skick och ni båda kan återanvända dem. Så slipper du ta ett ”julklappslån”

https://lånutanuc.se/behover-du-lana-pengar-till-julklappar/

Jämför banker för julklappslån

Freedom FinanceBlancolånRänta 2.95%-26.05%
LoanstepSnabblånRänta 21%-38,4%
Bank NorwegianBlancolånRänta 5,99% 23,99%
ViacontoSnabblånRänta 39,5%
AvidaBlancolånRänta 5.95%-21.95%
KlicklånSnabblånRänta 9.84%-21.6%

Årets julklapp – Det stickade plagget

I år har det stickade plagget utsetts till årets julklapp. En sådan kan du antingen hitta på second hand eller göra själv. Gör dig själv, dina vänner och plånboken glad, genom att ge bort årets julklapp. Då slipper du kanske ta ett julklappslån och ruinera dig själv år 2022.

Gå upp