Skuldfinansiering med samlingslån

Pengino samlingslån

Skuldfinansiering med samlingslån

Om man har lånat pengar till hög ränta och inte klarar av sina amorteringar så kan det vara värt att fundera på skuldfinansiering med samlingslån.

Samlingslån för att minska utgifterna

Snabblån och lån utan UC har höga räntekostnader, även om vi nu har ett räntetak i Sverige som reglerar hur hög räntan på ett lån får vara. Genom ett samlingslån kan man sänka räntan och minska kostnaderna. Det finns flera långivare som erbjuder skuldfinansiering via samlingslån. Bland annat Smarta, Bank Norwegian och Lendo. De flesta kräver att du inte har betalningsanmärkningar men det finns några undantag.Så fungerar skuldfinansering

Att ansöka ett skuldfinansiering med ett omstartslån, skiljer sig lite från ett ”vanligt” blancolån. Banken kommer att vilka veta lite mer om dig och bakgrunden för att kunna bevilja lånet och detta tar lite längre tid. Detta går inte att göra via en automatisk process, utan kräver kontakt med en bankman som går igenom din ekonomi.

Det gäller att vara ute i god tid med att ansöka om ett samlingslån som finansieringsalternativ. Tänk därför på att skicka ansökan innan skulderna närmar sig Kronofogden!

Låna pengar via skuldfinansiering

När du ska låna pengar via skuldfinansiering måste du ha fyllt 18 år och en inkomst. Hur stor inkomst som krävs varierar med de olika långivare som finns och erbjuder samlingslån i dagsläget.

Det är ingen mening att ansöka om att låna ett högre belopp för att få ”pengar över”, eftersom att du aldrig kommer att få dina pengar till bankkontot. Beviljas du lån för skuldfinansiering så är det handläggaren på baken som tar hand om att lösa lånet och betala in amorteringen på detta.

Det högsta belopp som går att använda vid refinansiering i dagsläget är 700.000 kr. Om du har en medlåntagare eller borgens så ökar chanserna till att bli beviljat ett högt belopp. Detta kommer att krävas ifall att lånet redan hamnat hos Kronofogden.

Skuldsfinansiering ska inte förväxlas med skuldsanering, vilket är en åtgärdsplan via Kronofogden.

Martin Svensson
Följ
Senaste inläggen av Martin Svensson (se alla)
Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.
Back To Top