LÅN TILL FÖRETAG – FÖRETAGSLÅN

Lån till företag
Från 10.000 kr och upp till 20 miljoner

Söker du lån till företaget? Företagslån finns i oändliga variationer av lånebelopp och låneformer. Företag behöver ofta låna pengar. Beroende på om det är lån till Enskild firma, Aktiebolag eller Handelsbolag så finns det olika typer av företagslån. Precis på samma sätt som till privatpersoner, så finns även företagslån som inte tar kreditupplysning från Upplysningscentralen. Alltså lån utan UC även för företag.

Har du enskild firma så kan du välja att ansöka antingen privatlån eller företagslån.

Företagslån som ej gör UC och utan säkerhet

Behöver du finansiera en investering eller ha rörelsekapital till företaget? Med företagslån utan UC och företagslån som inte kräver borgen eller säkerhet kan du få likvida medel på kontot redan idag. Jämför enkelt och hitta företagskrediter och företagslån med flexibla löptider. Du ansök företagsfinansiering direkt online med Bank-ID, smidigt och enkelt och kan ha pengar på kontot under eftermiddagen.

Lån utan säkerhet till företaget fungerar nästan på samma sätt som för konsumtionslån till privatpersoner. Skillnaden är att om säkerhet krävs, så är det du som blir borgensman, ifall att du äger företaget. Toborrow har även privatlån.

Jämför och ansök lån till företaget

FöretagslånBeloppLöptid
opr lånOPR FLEX
30.000-1 000 000 kr
Anmärkning OK
6-24 mån
Inte UC
Borgen krävs
svea lånSVEA
25 000 – 1 000 000 kr
Anmärkning Nej
1-36 mån
UC
Ej borgenskrav
toborrow lånTOBORROW
30 000 – 20 000 000 kr
Anmärkning OK
3-60 mån
UC
Ej borgenskrav
lendo lånLENDO
50 000 – 3 000 000 kr
Anmärkning OK
6-60 mån
UC
Ej borgenskrav

Företagslån oavsett företagsform

Vilken bolagsform du har, avgör hur mycket du får låna och dessutom vilken säkerhet som krävs för ditt företagslån. Ju längre företaget varit aktivt med rullande omsättning, desto större är chansen att bli beviljad kredit eller lån till företaget.

Det finns företagslån till dig som har nystartad firma, men då krävs det att du som företrädare för bolaget har en ordnad ekonomi. Du kommer troligen kommer att behöva stå som borgensman på företagskrediten ifall företaget är nystartat och saknar ett första bokslut . Om du inte vet vart du ska ansöka företagslån så kan du testa att ansöka via en låneförmedlare. Låneförmedlare finns både före privatlån och företagslån. Då tas en UC kreditupplysning och du har chans att få låneoffert från flera banker.

Vid ansökan om företagslån utan UC kommer du att få logga in till ditt bokföringsprogram genom din låneansökan eller ombeds att skicka len transrapport från ditt företagskonto till banken du ansöker lån hos. Ett annat alternativt kan vara att du loggar in på Internetbanken och automatiskt överför bevis på företagets kassaflöde.

LånutanUC.se

Lån till företag – Aktiebolag

Aktiebolag som har varit verksamma länge och har stabila intäkter har självfallet de bästa förutsättningarna för att bli beviljad en större företagskredit. Aktiebolaget är en egen juridisk person, vilket innebär att du kan få företagslån utan borgen till ett AB, men alla företagsformer har chans till att låna pengar.

Lån till företag – Enskild firma

En enskild firma är inte en egen jurdisk person, vilket innebär att det är du som privatperson och din personliga ekonomi som granskas vid ansökan om företagslån till Enskild firma. Har du enskild firma så kan du även välja att ansöka vanligt konsumtionslån för privatpersoner, istället för ett företagslån.

Läs också: De flesta företagslån slutar med kreditupplysning.

Har företagslånen slutat göra kreditupplysning?

Allt fler företagslån slutar använda kreditupplysning och tittar istället på din nuvarande omsättning och kassaflöde. Detta är rimligt eftersom nuvarande intäkter säger mer än den omsättning företaget hade vid senaste bokslut för 1,5 år sedan. Ibland gör en kreditupplysning på företrädaren för företaget. Den upplysningen kan vara UC hos vissa banker, men det vanligaste är att Creditsafe används, ifall att en kreditupplysning görs.

Så även om företagslånet har slutat ta kreditupplysning på företaget, är det mycket möjligt att en kreditupplysning görs på den som äger företaget, det vill säga på den som ansöker lånet.

Underlag inför ansökan om företagskrediter och lån

  • Balansräkning 12 mån
  • Resultaträkning 12 mån
  • Ev borgensman
  • Affärsplan (Nystartat företag eller under bildning)
  • Budget (Främst vid nystartade företag)

Låneavbetalning per dag eller månad

Många av de nischade bankerna för företagskrediter ”tar tillbaka” lånet genom att dra en liten summa varje dag från ditt bankkonto. På så sätt kommer du inte att missa betala någon faktura, men det innebär också att du måste ha ett inflöde på kontot för att täcka upp den dagliga amorteringen. Vi kan rekommendera Froda om du letar bra företagslån.

Relaterade inlägg om företagslån

Tar alla företagslån kreditupplysning från UC?

Nej, flera långivare använder antingen Creditsafe eller ingen kreditupplysning alls vid ansökan om företagslån eller företagskredit. Istället bedömer de flesta banker företagets betalningsförmåga genom resultat och balansrapport, samt genom tillgång till dina senaste banktransaktioner.

Kostar det någonting att ansöka företagskredit?

En kreditansökan är alltid kostnadsfri. Om ni beviljas lån tas i de flesta fall en uppläggningsavgift ut för att administrera lånet. Företagskrediter kostar oftast ingenting så länge krediten inte används.

Måste man stå som borgensman för att få lån till företaget?

Borgenskraven ser olika ut hos olika banker och det som spelar störst roll, är om företaget nyss har bildats eller om det finns en historik att se tillbaka på.

Gå upp