Shoppar du med lån?

shoppa med lån?

Handlar du på krita, avbetalning och lån?

Att handla på krita, det vill säga att shoppa nu och betala senare är vanligt. Inte lika vanligt är det att man tar ett lån för att shoppa. Men egentligen är det smartare att ta lån för att handla än att använda kreditkort.

Avbetalningar och kortkrediter har hög ränta

Det är allmänt känt att kreditkort har skyhöga räntor, likaså avbetalningsplaner. Men ändå använder vi heller kreditkortet och betalar senare, än tar ett lån och betalar direkt. Varför gör vi då så? Naturligtvis eftersom att det känns enklare. Skulle du istället låna pengar och ha en summa insatt på ditt kort i form av lån så skulle det bli mycket billigare än att använda kortkrediten.

Det är lätt att låna pengar och shoppa med lånet

Många tror att det är svårt att låna pengar, men sanningen är tvärtom. Att låna pengar är lätt och att låna online går snabbt. Det tar inte mer än några minuter att fylla i en lånansökan och efter beviljat lån sätts pengarna in direkt på kontot. Även om snabblån och lån utan UC har högre effektiv ränta än blancolån, så blir till och med dessa oftast billigare än kortkrediten.

Men ändå tänker man automatiskt på snabblån då man pratar om ockerränta och inte på kortkredit. Den som har försökt låna pengar med svag kreditvärdighet vet att det inte alltid går, men det är ändå lättare att låna än att ansöka kortkredit. Alla kortföretag använder UC vid ansökan och har men ett lågt kreditbetyg kommer kortet att nekas. Då kan du istället låna pengar via snabblån.

Låna pengar hos rätt bank så slipper du bli nekad lån

Genom att låna pengar hos ”rätt” långivare eller bank så minskar risken att få avslag. Men hur ska man veta vad som är ”rätt” bank? Du kan jämföra de snabblån som är lättare än storbankerna nedan. Filtrera och välj om du har betalningsanmärkningar.

Det kan vara mer förmånligt att shoppa julklappar med lån, än att ta på avbetalning eller Klarna. Jämför och se vad som verkar bäst.

Gå upp