Snabblån backar upp sjukpenningen från Försäkringskassan

lån försäkringskassan

Försäkringskassan tvingar oss låna pengar för att överleva

Många tvingas låna pengar på grund av de långa handläggningstiderna hos Försäkringskassan. Den som ansökt om sjukpenning eller karensersättning blir tvungen att ta lån i väntan på ett besked. Ett besked som i slutändan kanske till och med nekas.

Det pratas ofta om skuldfällor och överskuldsättning och Försäkringskassans långsamma handläggningstider, som just nu ligger på uppemot 3 månader (91 dagar vid dagens datum) gör inte saken bättre. Hur ska man överleva utan pengar då man varit eller är sjuk? under sjukdomsperioden krävs dessutom ofta mediciner och reskostnader till vårdinrättningar och sjukhus. Det är pengar som inte går att skaka fram utan att behöva låna.

Smslån och Snabblån räddare i nöden

Att ta smslån och snabblån är tabu, men hur ska man göra då pengarna inte finns där? Om du måste tanka bilen för att ta dig till hälsocentralen? Eller köpa dyra mediciner för att bli frisk och kunna jobba? Att låna pengar med svag kreditvärdighet är i stort sett en omöjlighet, ifall man inte vänder sig till snabblån och smslån.

Är du en av dem som väntar på pengar från Försäkringskassan?

nte nog med att vi ska överleva en pandemi med Corona, vi ska också försöka få ta och mat över huvudet. Blir du sjuk så får du räkna med att låna pengar till mat och utgifter, om du inte har en rejäl sparad budget. Försäkringskassan är överhopad med arbete på grund av alla varianter av Covid-19 och handläggningstiden är just nu 91 dagar, om du ansöker om sjukpenning eller karens

Ta Snabblån eller Sms-lån för att överleva Covid-19

Att ta ett lån för att överleva dagen, är faktiskt ingenting främmande för många, även innan Covid-19. Fattiga pensionären, unga studenter och arbetslösa kvinnor och män som tar snabblån eller sms-lån för att klara vardagens utgifter är mer regel än undantag. Har du varit med ett tag så vet du vad som gäller, det vill säga, att lån utan UC är bättre än blancolån men dyrare. Du vet också att dyra lån många gånger är enda räddning om man vill låna pengar med svag kreditvärdighet. Du vet däremot inte hur du ska lösa situationen då lånen blir fler och fler och amorteringarna större och större, eller hur?

Om att låna pengar utan inkomst

försäkringskassan lån

Har man ingen inkomst så kan man ju inte pengar tänker du. Men vad banken räknar som inkomst kan vara lite olika. Deklarerad inkomst behöver inte vara din faktiska inkomst, eftersom du deklarerar inkomsten i efterhand. Den inkomst som syns i UC:s register är ju den som du tjänade förra året. Så tekniskt sett kan du låna pengar utan inkomst, ifall att du tidigare har haft en inkomst

Du kanske måste acceptera att betala en hög ränta för att låna pengar

Många skakar på huvudet när de ser högkostnadskrediternas räntor och ifrågasätter hur någon överhuvudtaget kan låna pengar till så höga räntor. Den som har lågt kreditbetyg vet att just det där dyra lånet, kan vara avgörande. Det bestämmer om man måste flytta från lägenheten eller kan bo kvar.

Därför lånar vi pengar till höga räntor

Alla människor har inte samma förutsättningar. Trots socialdemokratiskt styre i Sveriges riksdag, med mottot ”jämlikhet för alla” så ger våra svenska rättigheter oss inte rättigheten att låna pengar hur som helst. För det första så måste man ha ett arbete för att få låna pengar. Sedan krävs ett gott kreditbetyg och att man inte har för många förfrågningar registrerade.

Du kanske själv ansökt många lån och märkt att det till slut skiter sig hos UC? Alla har inte möjligheten att åka till banken.  Att sätta sig ner och förhandla ränta och åka med med några hundra tusen kronor i lån. Flera och fler av den svenska befolkningen får ett lägre kreditbetyg, många gånger på grund av det låga kreditbetyget.

Det låga kreditbetyget funkar hos lån utan UC

betalningsanmärkningar misskött kontokredit

Har man ett lågt kreditbetyg hos UC så går det inte att få ett lån hos vanliga banker. Då måste man istället ansöka lån utan UC som ofta är högkostnadskrediter. Nordea och andra storbanker är inte aktuella att ens försöka, då de inte kommer att bevilja lån.

Så anledningen till varför människor ibland måste låna pengar till höga räntor, är helt enkelt den att hen inte får låna någon annanstans.

Att få ett lån beviljat när alla andra sagt nej, är mycket värt och kan vara räddningen om någonting oförutsett inträffar.

Gå upp