Är det inte dags att få ordning på ekonomin nu?

låna pengar i olika situationer

Låntagare kan kategoriseras i olika typer. T.ex:

  • Den som letar lån med svag kreditvärdighet
  • Låneansökande som vill låna med betalningsanmärkningar
  • Familjer som söker bolån till att köpa en villa
  • Bostadsägare som behöver renoveringslån
  • Autlånaren, den som akut behöver pengar till hyran och tar snabblån
  • Konsumtionslåntagaren, den som lånar för att shoppa och festa
  • Investeraren, lånar pengar för att köpa aktier eller investera i annat.
  • Den som vill samla dyra krediter och lån

Naturligtvis finns det många andra tillfällen där man behöver låna pengar, men vi går här igenom ovan alternativ.

Ekonomiska problen och Svag kreditvärdighet vid ansökan om lån

Att få låna pengar när man har lågt kreditbetyg är inte lätt. Den som har försökt vet att det är nästintill omöjligt att vända sig till vanliga banker. De säger ofta nej. Vad det svaga kreditvärdigheten gynnar i har stor betydelse. Om det beror på betalningsanmärkningar är det ofta lättare att få lån, än om kreditbetyget har sänkts på grund av många förfrågningar. För många förfrågningar får man ifall men ofta och regelbundet ansöker lån. Alternativet är då att vända sig till ”Lån utan UC

Betalningsanmärkningens påverkan på personlig ekonomi och lån

Det går att låna pengar med betalningsanmärkningar. Lösningen är att vända sig till ”rätt bank”. Många banker kan se förbi en eller flera betalningsanmärkningar, ifall du har inkomst och få utgifter. Inte bara snabblån, utan även blancolån, bolån och konsumtionslån kan godkänna lån med betalningsanmärkning.

Låneförmedlare är bäst valet om du vill samla ekonomiska utgifter, dyra lån och krediter

Att samla lån har du säkert hört talas om. Det visas ofta på reklamen på tv från Lendo, Freedom Finance, Enklare m. fl. låneförmedlare. Även på programmet Lyxfällan hjälper de till att ordna ett samlingslån för att bli av med de höga skulderna och månadskostnaderna som blir av många lån. Att ansöka samlingslån via låneförmedlare istället för att vända sig direkt till en bank är smartast eftersom du då sparar in på de kreditförfrågningar som uppstår då du ansöker flera lån. Dessutom ökar chanserna att få ett beviljat samlingslån, då flera banker får ta emot din ansökan. Med endast 1 UC som görs, trots att närmare 40 banker får din ansökan.

Akuta snabblån är sista lösningen för en sund ekonomi

Den sista lösningen när banken har sagt nej, eller om lånet är akut, är snabblån. Idag är snabblån inte längre små lån, som tidigare smslån. Faktum är att du kan låna upp till 300.000 via snabblån, få besked på ansökan direkt och pengar på kontot inom några minuter. Nackdelen? Snabblån har högre räntor. Du betalar alltså mer för lånet, för den snabba servicen. Numera måste snabblån betecknas som högkostnadskrediter och får inte ha en ränta på mer än max 39%. Snabblån är ofta lån som inte tar UC, men inte alltid. Välkända, populära snabblån är exempelvis Thorn, Leasy, Klicklån, m.fl. trots att dessa tar UC.

Jämföra lån är första steget för att få ordning på ekonomin och lösa dyra lån

Fundera på vilken av kategorierna ovan du tillhör och om det går att lösa din situation. Kanske du kan göra dig av med snabblånen med ett samlingslån, eller jämföra alla snabblån om du absolut måste ta ett akutlån.

Gå upp