Lån inför julen kan bli en dyr julklapp

räntefritt lån inför julen

Julen är snabbt på intågande och många inser att de kanske måste låna pengar snabbt för att hinna med att köpa alla presenter, eftersom nästa lön inte kommer förrän dagen innan julafton.

Att låna pengar kan med snabblån, som är högkostnadskrediter innebär högre kostnader än ”vanliga” lån och leda till att betalningsanmärkningar kommer sen en sen julklapp. Om du inte betalar tillbaka lånet då lönen äntligen kommer, så är du illa ute. En annan sak med att ansöka lån, är att varje låneansökan kan försämra din kreditvärdighet. För att undvika det kan du ansöka lån utan UC, men var uppmärksam på att flera av lånen som inte tar UC har högre räntor. Jämför och fundera innan du bestämmer dig för att ta ett lån till att handla julklappar och julmat.

Låna pengar räntefritt inför julen

Räntefritt lånUtbetalningstidRänta
LoanstepDirektRäntefritt
BinlyDirektRäntefritt
LumifyDirektRäntefritt
CredifiDirektRäntefritt
Räntefria lån till förstagångskunder

Ta bara snabblån om du vet att du kommer att kunna betala

I julhandeln erbjuds du ofta att handla på avbetalning och att handla nu, men betala nästa år. Ofta erbjuder butikerna att du får ett räntefritt lån några veckor och det låter ju bra, om du kommer att kunna betala tillbaka. Sanningen är att dessa räntefria lån som butikerna erbjuder omvandlas till en dyr kredit då den räntefria perioden är slut. Detta kan till och med bli dyrare än att ta ett snabblån.

Alla snabblån har inte skyhöga räntor

Att sms lån utan UC och snabblån har höga räntor vet de flesta vid det här laget, men det finns billigare snabblån än andra. Hur hög den effektiva räntan för ett lån blir styrs av hur lång återbetalningstiden är. Väljer du ett snabblån med hög ränta men väljer en lång amorteringstid, ja då blir den effektiva räntan lägre.

Idag får man inte ta ut hur hög ränta på lån som helst och för att låna måste man ha någon form av inkomst. Detta gäller alla lån och krediter oavsett om det är snabblån, blancolån eller bolån. Behöver du låna pengar inför julen och inte har pengar till klapparna på kontot idag, så jämför alla långivare innan du bestämmer dig för att låna. Nedan hittar du räntefria lån till förstagånngskunder som du kan titta på i jämförelse till butikernas krediterbjudanden. Till skillnad från butikskrediterna så kan betalningsanmärkningar i många fall godkännas vid snabblån.

Om du inte kan betala lånet

Om du hamnar i en situation där du har svårt att betala ditt lån, är det viktigt att agera snabbt och kommunicera med långivaren. Att ignorera problemet kan leda till ökade skulder och försämrat kreditvärde.

  1. Kontakta långivaren: Det första du bör göra är att kontakta din långivare så snart du inser att du har svårt att möta betalningarna. Många långivare är villiga att arbeta med dig för att hitta en lösning, särskilt om problemet är temporärt.
  2. Förhandla om nya villkor: Försök förhandla om nya betalningsvillkor med långivaren. Det kan innebära att förlänga lånet, sänka månadsbetalningen eller komma överens om en temporär avbetalningsplan. Vissa långivare har program för ekonomisk nödhjälp.
  3. Utforska skuldrådgivning: Skuldrådgivningsbyråer kan vara till stor hjälp. Dessa organisationer kan ge dig råd om hur du hanterar din skuld, förhandlar med långivare och skapar en plan för att återställa din ekonomi.
  4. Se över din budget: Gå igenom din budget för att se om det finns några möjligheter att minska andra utgifter och frigöra pengar för lånebetalningar. En tydlig översikt över din ekonomi kan hjälpa dig att fatta informerade beslut.
  5. Undersök alternativa lösningar: Beroende på lånetyp och din situation kan det finnas andra lösningar, som skuldförhandling eller skuldsanering. Dessa alternativ kan dock ha betydande konsekvenser för din kreditvärdighet och bör övervägas noga.
  6. Rådfråga en juridisk expert: Om situationen blir komplicerad och du överväger allvarligare alternativ som skuldsanering eller konkursskydd, kan det vara klokt att konsultera en juridisk expert för rådgivning.

Det är viktigt att komma ihåg att varje långivare och situation är unik, så det är bäst att handla proaktivt och kommunicera öppet med långivaren för att hitta en lösning. Att ignorera betalningsproblem kan leda till ökade räntor, avgifter och en försämrad kreditvärdighet. Att ta direktlån och snabba lån

https://www.hallakonsument.se/ekonomi/lana-pengar/

Gå upp