Billån utan Uc

thumbnail

Billån utan UC

När du funderat på att köpa bil så kanske du även har funderat på hur den ska finansieras. Det finns olika alternativ att tillgå vid bilköp. Dels så kan man köpa den på avbetalning via ett så kallat billån.

Det vanligast är det traditionella billån som erbjuds av de flesta banker. Där lägger du in 20% av bilens kostnad som kontantinsats på lånet. Resten av beloppet delas upp på avbetalning.

Den vanligast avbetalningstiden vid billån är 3 år, men det går att avbetala på kortare eller längre tid. Bilens ålder styr hur lång amorteringstid du kan välja. Detta eftersom att bilens värde ska stå kvar i förhållande till hur stor del av lånet som finns kvar att betala den dagen lånet löper ut.

Ifall att du inte klarar av att sköta dina inbetalningar så vill din långivare kunna sälja bilen till ett pris som räcker till att lösa din skuld.

Det finns i dagsläget inga lån utan Uc vad gäller rena billån. Däremot finns det leasingbolag vilja inte använder Uc. Leasing är en annan form av billån som är mest vanligt för företagsbilar.

Back To Top