Visst kan du få lån med UC

lån med uc

Visst kan du få låna trots UC

Trots att lån utan UC har blivit otroligt populärt för den som har låg kreditvärdighet, så finns det några lån som inte är lika hårda som storbankerna, trots att de tar UC.

Vi pratar om:

LångivareBelopp
Northmill10 000-50 000 kr
Extralånet10 000-50 000 kr
Lendo10 000-600 000 kr

Genom nishade snabblån som dessa är det enklare att bli beviljad lån än via exempelvis Swebank och Nordea. Inkomstkraven är lägre och om du har en eller två krediter sedan tidigare, hos en annan långivare, behöver det inte vara ett hinder.

Enklast låna online

Att ansöka lån online är inte alls svårt, det går snabbt och besked kommer direkt. Om lånet beviljas kan pengarna hamna på ditt bankontot samma dag. Det som de flesta tycker är allra bäst med att låna pengar online, är att man slipper åka till en bank och slipper svara på krångliga frågor i telefon. Behöver man svara på en fråga går det ofta bra att chatta eller så kan du skicka ett mail. En helt kontaktfri låneansökan alltså.

Enklare och snabbare lån men högre ränta

Lån som tar UC har ofta lägre ränta än snabblån utan UC, men räntan varierar kraftigt mellan banker. Då det gäller Klicklån, Thorn och Leasy så ligger räntan på mellan 9,84-26,88%. Detta är högre ränta än storbankernas ränta, men lägre ränta än högkostnadskrediter och snabblån som ofta tar ut upp till 43%.

Frågor och svar

Får man låna hos Northmill med betalningsanmärkningar?

Nej anmärkningar godkänns inte

Hur snabbt utbetalas ett lån från Lendo?

Beviljat lån utbetalas samma dag eller nästa

Kan jag låna hos Extralånet om jag har andra sms lån sedan tidigare?

Ja, du kan ansöka lån hos flera långivare

Låna via UC

Att låna pengar via ett lån som tar UC har både fördelar och nackdelar. En UC-förfrågning registeras vid ansökan, vilket inte gör så mycket, men om du ansöker många lån så att du samlar på dig flera förfrågningar kan ditt kreditbetyg hos UC sänkas. Då kan det bli automatiskt avslag vid ansökan om annat UC-lån inom de närmsta 12 månaderna. Generellt brukar lån som tar UC ha högre krav, men en fingervisning är att om lånet har ”hög” ränta beviljas ofta fler lån med lägre krav om till exempel inkomst. Lånebeloppen är då även oftast lägre, upp till 100.000 kr.

Fördelen med att istället ansöka lån som inte gör UC är att ingen förfrågan registreras hos UC som kan påverka ditt kreditbetyg.

Det är upp till dig vilket lån som passar bäst och att du inte ansöker lån om du kan ha svårt att betala tillbaka och riskera framtida betalningsanmärkningar.

Gå upp