Fler borde prova en annan bank

testa en annan bank

Bank Norwegian är en bank med stort utbud och har både försäkringar, sparkonto, kreditkort och lån. Så varför har du inte testat banken? Oavsett om du behöver ett blancolån, eller vill spara pengar så är Norwegian en stor utmanare mot Swedbank, Nordea, Handelsbanken och de andra mer kända storbankerna.

Bank Norwegian är en helt digital bank

Banken har funnits, först i Norge sedan år 2007 och är sedan i år 2021 helägd av Nordax Bank. År 2013 öppnade banken upp för Sverige och hade redan då 1,7 miljoner kunder. Eftersom Bank Norwegian är en heldigital bank så behöver du aldrig åka till ett bankkontor för att göra dina bankärenden. Allt sköts via en internetuppkoppling och ditt Bank-Id. Pris som snabblån på Internet fungerar privatlån online.

Låna pengar utan säkerhet till individuell ränta

Många tror att Internetbanker är aktörer som inte erbjuder låga räntor och enbart är snabblån. Så är absolut inte fallet med Bank Norwegian. De erbjuder varken smslån eller snabblån, men däremot kan du låna ett så litet belopp som 5000 kr till mycket lägre ränta än smslån. Räntan är alltid individuell, men ligger mellan 4,99% – 22,99%.

Bank Norwegian är en av de banker som beviljar flest lån.

Även om det inte är ett snabblån i den vanliga bemärkelsen, så får du lånet utbetalt från Norwegian snabbt. Det kan faktiskt komma samma dag. Utbetalningstiden är 0-2 dagar, beroende på om några uppgifter saknas vid låneansökan.

När du lånar pengar tillkommer ibland en uppläggningsavgift. Hur stor den blir beror på vilket belopp du lånar, men hos Bank Norwegian slipper du uppläggningsavgiften då du lånar mellan 5000-24.999 kr.

Uppläggningsavgift & Administrationsavgift

 • Lån 5000-24.999 kr kostar 0 kr
 • Lån 25.000-39.999 kr kostar 149 kr
 • Lån 40.000-600.000 kr kostar 399 kr

Förutom uppläggningsavgift tillkommer ibland även administrationsavgift. Hos Norwegian gäller att lån mellan 5000 kr och 14.999 kr tas ingen administrationsavgift ut och på lån över 15.000 kr betalar du 19 kr/mån.

Bank Norwegians samlingslån är väldigt populärt, då banken erbjuder sig att lösa smslån och samla dem i ett större, mer fördelaktigt lån.

Detta är inte ett lån utan UC, utan kreditupplysning görs via Upplysningscentralen och du måste vara minst 23 år för att få låna.

Kreditkort med 100.000 kredit

Istället för att låna pengar så kan man ha en kortkredit. Och det finns hos Bank Norwegian. Kortet har ingen årsavgift och du tjänar cashpoint när du handlar. Men mobilappen har du hela tiden koll på dina utgifter och aktuellt utnyttjad kredit. Du kan dessutom lägga in kortkrediten på mobil eller klockbetalning och slipper ha med dig kortet i fickan när du handlar.

I Bank Norwegians kort App:

 • Transaktioner
 • Ändra kreditgräns
 • Se PIN-kod
 • CashPoints-saldo
 • Göra överföringar
 • Cashback-saldo
 • Fakturor
 • Betala räkningar
 • Spärra och beställ nytt kort

I kortet ingår dessutom flera försäkringar som rese- och avbeställningsförsäkring och dagligvaruförsäkring.

Att använda mobilappen och Internetbanken kostar ingenting, 0 kr.

Sparkontot

Det absolut bästa med Bank Norwegians sparkonto är att det finns inga uttagsgränser. Insatta pengar skyddas alltid av insättningsgarantin. Du får 0.45% ränta på insatt kapital oavsett hur mycket pengar du har satt in.

Är du övertygad än om att Bank Norwegian skulle kunna vara ett alternativ till att byta bank? Det kostar ingenting att prova.

Administratör och skribent at LånutanUC | Website | + posts

Ekonom och skribent hos LånutanUC. Med med ett brinnande intresse för svensk privatekonomi och arbeten hos flera svenska bankkontor.

Gå upp