Låna pengar till att köpa bil

lana-pengar-for-att-laga-bilen

Låna pengar till att köpa ny bil utan kontantinsats

När man vill låna pengar till bilköp, så kan man antingen välja att ansöka om ett billån eller ett blancolån. Ett billån innebär bilen som säkerhet, men även en kontantinsats på 20%. Ett blancolån eller privatlån gör att du inte behöver lämna säkerhet eller kontantinsats.

Tips för att köpa bil utan kontantinsats: Det enklaste sättet att låna pengar till att köpa bil och man inte har kontantinsats är att ansöka ett privatlån genom en låneförmedlare som hos till exempel populära ”Zmarta”. Då får du lånerbjudande av upp till 40 banker, endast 1 UC tas och du behöver varken kontantinsats till bilen eller säkerhet. Du slipper också åka till banken.

Ansök lån till bilen utan säkerhet

Istället för att låna pengar till att köpa en bil, så är naturligtvis det allra bästa om man har möjlighet att först spara pengar till bilköpet. Eller att iallafall ha en buffert för de kostnader som kan uppstå efter och omkring inköp av bilen.

Billån täcker inte alla kostnader

Om du nu väljer att låna pengar till bilköpet så kommer du ändå att behöva pengar till de kostnader som tillkommer att äga en bil. Dels så måste bilen ha en försäkring, sedan så behöver den servas med jämna mellanrum. Att byta olja, filter, bromsbackar och skivor kostar flera tusenlappar per år.

Om bilen dessutom går sönder, så är reservdelar inte direkt gratis. Billån täcker inte alla kostnader, utan kommer endast att räcka till bilköpet.

Kan man serva bilen billigt?

Om bilen går sönder eller behöver servas så är det alltid dyrast att utföra dessa reparationer på en märkesverkstad. Det finns billigare verkstäder, som till exempel Mekonomen, där du kan spara pengar på att köpa billigare reservdelar.

Har du inte råd med verkstadskostnaderna och de inte är så stora, så kan du i nödfall kanske ansöka om ett lån utan UC, men det är inte att rekommendera.

Ansökan om att låna pengar till bilköp

Det är inte svårt att ansöka om ett lån till att köpa bil, men är heller ingen självklarhet att få. Har man betalningsanmärkningar så är det ofta svårt att bli beviljad ett billån.

Har man inga sparade pengar till kontantinsats så blir det heller inte så lätt. I dessa fall borde man istället försöka få ett blancolån vilket istället är dyrare än ett billån.

Ifall att man väljer blancolån istället för billån så går det att ta ett lånebelopp som är högre än bilens inköpspris och ha en extra peng att röra sig med, vid oväntade utgifter. Billån beräknas på bilens värde och innebär att banken betalar köpeskillingen direkt till säljaren. Det blir då inga pengar över till annat.

Gå upp
Optimized with PageSpeed Ninja