Mikrolån

MIKROLÅN

Mikrolån är ett litet lån upp till 50 000 kr
Det kan när som helst dyka upp ett tillfälle då du behöver låna pengar snabbt. Ifall en bank har sagt nej till lån så är det igen större mening att besöka flera banktjänstemän. Är kreditbetyget inte enligt UC-s mall så kommer alla bankkontor att neka lån. Här kan mikrolån vara till hjälp!

Välj lånebelopp
Välj löptid
  • Välj
  • Lån med anmärkning
  • Lån utan UC
Visa fler

Krav för mikrolån

Ett mikrolån är enklare att ansöka och många gånger kan ett mikrolån bevilja dig krediten som banktjänstemannen på kontoret sa nej till. Genom att ansöka Online så sparar du dessutom tid och får svar direkt på skärmen.

Kraven för att bli beviljat ett mikrolån skiljer sig mellan långivare. Det finns mikrolån som tar UC, men även lån utan UC och snabblån. Men om lånet tar UC så får jag inget lån kanske du tänker nu. Saken är den att Mikrolån inte ställer lika höga krav som banken och det är därför fullt möjligt att bli beviljat ett mikrolån trots UC.

För att ansöka ett mikrolån bör du:

  • Ha en inkomst (även om den inte behöver vara stor) Många långivare har en gräns på 100.000 kr/år.
  • Ha fyllt 18 år och vara myndig
  • Inte har skuldsaldo hos Kronofogden
  • Vara svensk medborgare

En förutsättning för att bli beviljad ett mikrolån, är att du har en inkomst att betala tillbaka lånet med. Långivare gör alltid en kreditprövning, antingen via Bisnode, Creditsafe, UC, Instantor eller någon annat kreditupplysningföretag. Ifall det är ett lån utan UC, så används vanligen Bisnode eller Creditsafe vid ansökan om mikrolån.

Mikrolån vid betalningsanmärkningar

Att ansöka mikrolån med befintliga betalningsanmärkningar är oftast ingen problem, så länge skulden till anmärkningen är betald. Antalet betalningsanmärkningar har också betydelse för om du kan bli beviljad ett lån.

En betalningsanmärkning är ofta inget problem vid ansökan om mikrolån. Har du däremot flera betalningsanmärkningar kan långivare kräva att du betalar en högre ränta. Vanligaste frågorna om lån utan UC

-Vad är räntan på Mikrolån?

Svar

Mikrolån är en högkostnadskredit. Det betyder att räntan inte får överstiga 39,6%. Räntan på mikrolån varierar mellan kreditgivare, upp till max 39,6%.

-Vem kan ansöka Mikrolån?
Svar

För att ansöka mikrolån ska du vara myndig, ha fyllt 18 år och sakna skuldsaldo hos Kronofogden. Det går bra att ansöka mikrolån trots betalningsanmärkningar hos de flesta kreditgivare.

-Är Mikrolån bättre än Snabblån??
Svar

Mikrolån är i princip samma typ av lån som snabblån. Båda produkterna har små belopp, snabb utbetalning och enkel ansökan. De flesta mikrolån tar inte UC.


Gå uppåt