Mikrolån

mikrolån

Mikrolån 500-50.000 kr

Mikrolån är ett litet lån upp till 50 000 kr och ett lån utan UC.
Det kan när som helst dyka upp ett tillfälle då du behöver ett litet lån och låna pengar snabbt och då kan du ansöka mikrolånet och få utbetalning under dagen.

Ansök litet Mikrolån

Belopp:
Villkor:
Sortera
Visa mer resultat

Ifall en bank har sagt nej till lån så är det ingen större mening att besöka flera banktjänstemän eller bankkonto för att ansöka större blancolån. Då passar istället mikrolånet.

Är kreditbetyget inte enligt UC-s mall så kommer alla bankkontor att neka lån. Om banken säger nej till lån? Här kan ett litet smslån vara till hjälp om du vill låna pengar med svag kreditvärdighet.

Krav för att beviljas mikrolån

Ett litet lån är enklare att ansöka och många gånger kan ett smslån bevilja dig krediten som banktjänstemannen på kontoret sa nej till. Genom att ansöka Online så sparar du dessutom tid och får svar direkt på skärmen.

Kraven för att bli beviljad lånet skiljer sig mellan långivare. Det finns lån som tar UC, men även lån utan UC och snabblån.

Men om lånet tar UC så får jag inget lån kanske du tänker nu. Saken är den att små lån inte ställer lika höga krav som banken och det är därför fullt möjligt att bli beviljat ett litet lån trots UC.

För att ansöka ett mikrolånet

  • Ha en inkomst (även om den inte behöver vara stor) Många långivare har en gräns på 100.000 kr/år.
  • Ha fyllt 18 år och vara myndig
  • Inte har skuldsaldo hos Kronofogden
  • Vara svensk medborgare

En förutsättning för att bli beviljad ett mikrolån, är att du har en inkomst att betala tillbaka lånet med. Långivare gör alltid en kreditprövning, antingen via Bisnode, Creditsafe, UC, Instantor eller någon annat kreditupplysningföretag. Det är ett lån utan säkerhet

Ifall det är ett lån utan UC, så används vanligen Bisnode eller Creditsafe vid ansökan.

Det bästa lån som finns på marknaden, om man vill låna pengar direkt samma dag, är Thorn.

Mikrolån vid betalningsanmärkningar

Att ansöka lån med betalningsanmärkningar är oftast ingen problem, så länge skulden till anmärkningen är betald. Antalet betalningsanmärkningar har också betydelse för om du kan bli beviljad ett lån.

En betalningsanmärkning är ofta inget problem vid ansökan om mikrolån. Har du däremot flera betalningsanmärkningar kan långivare kräva att du betalar en högre ränta. 

LånutanUC.se

Mikrolån som inte tar UC

Att mikrolån inte tar UC är vanligt. Det är ju just de små lånen som inte brukar använda Upplysningscentralen för kreditbedömning. Behöver du endast låna några tusenlappar så kan oftast inte storbankerna hjälpa dig, då de vanligen inte lånar ut under 30.000 kr. Då är mikrolånet alternativet som kan hjälpa dig att brygga upp en månad då lönen inte täcker alla utgifter.

Vanliga frågor om mikrolånet

Är Mikrolån bättre än Snabblån?

Mikrolån är i princip samma typ av lån som snabblån. Båda produkterna har små belopp, snabb utbetalning och enkel ansökan. De flesta mikrolån tar inte UC.

Vem kan ansöka Mikrolån?

För att ansöka mikrolån ska du vara myndig, ha fyllt 18 år och sakna skuldsaldo hos Kronofogden. Det går bra att ansöka mikrolån trots betalningsanmärkningar hos de flesta kreditgivare

Vad är räntan för mikrolånen?

Mikrolånen är en högkostnadskrediter. Det betyder att räntan inte får överstiga 39,6%. Räntan på mikrolån varierar mellan kreditgivare, upp till max 39,6%

Gå upp