BankID

bankid vid lån utan uc

Identifiering med BANKID

Med BankID kan man logga in, verifiera och sköta de flesta vardagssysslor. Du kan logga in på Skatteverket för att se och lämna in din skattedeklaration. Man kan logga in på befintlig bank, ansöka om lån hos andra banker och logga in på Telia  för att administrera fakturor och ändra abonnemang.

Detta är det säkraste sättet i Sverige, för att bekräfta sin identitet och tillsammans med Swish ett säkert sätt att identifiera sig och att skicka pengar. Du kan faktiskt till och med ansöka swishlån med BankID.

Tillgång till det mesta

Du behöver inte längre skicka in handskrivna blanketter, eller åka in till banken eller Försäkringskassan för att uträtta ärenden. Med BankID kan du sköta allt hemifrån, med din mobiltelefon, surfplatta eller dator. När du ansöker lån utan UC måste du alltid legitimera dig online. Likaså om du ska

Hur får jag tillgång?

Du skaffar BankID via din bank och det är helt kostnadsfritt. Programmet för verifiering kan laddas ner på din mobiltelefon (Mobilt) på kort, eller dator( På fil). Det finns flera banker som kan erbjuda dig ett personligt ID:

Mobilt BankID

Den vanligast, mest använda formen idag är Mobilt BankID. Det mobila signeringsalternativet används av många i stort sett dagligen till swish, logga in på sin Internet-bank, verifiera kortköp, mm. Det är inte svårt att skaffa ett Mobilt BankID och går i stort sett inte att var utan i dagsläget. Du behöver det för att kunna logga in på CSN, Försäkringskassan och låna pengar.

Så skaffar du mobilt bankid

Appen hämtar du via Google Play eller App Store. Du loggar sedan in på din Internetbank. Eftersom du ännu inte har något Mobilt ID aktiverat så måste du använda sin bankdosa för att skaffa det mobila bankid-t. Det går inte att göra enbart med en personlig kod.

Efter att ha loggat in på din internetbank och valt att skaffa bankiD så kommer du att få en aktiveringskod skickad till din mobiltelefon. Nu loggar du in i den nedladdade appen och anger aktiveringskoden. Därefter är ditt mobila ID klart att använda!

Gå upp