BankID

bankid vid lån utan uc

BANKID

Med BankID kan man logga in, verifiera och sköta de flesta vardagssysslor. Du kan logga in på Skatteverket för att se och lämna in din skattedeklaration. Man kan logga in på befintlig bank, ansöka om lån hos andra banker och logga in på Telia med BankID för att administrera fakturor och ändra abonnemang. BankID är det säkraste sättet att bekräfta sin identitet och tillsammans med Swish ett säkert sätt att skicka pengar.

BankID som ger tillgång till det mesta

Du behöver inte längre skicka in handskrivna blanketter, eller åka in till banken eller Försäkringskassan för att uträtta ärenden. Med BankID kan du sköta allt hemifrån, med din mobiltelefon, surfplatta eller dator. När du ansöker lån utan UC måste du alltid legitimera dig med BankID.

Skaffa BankID

Du skaffar BankID via din bank och det är helt kostnadsfritt. Programmet för verifiering kan laddas ner på din mobiltelefon (Mobilt BankID) på kort, eller dator (BankID på fil). Det finns flera banker som kan erbjuda dig ett personligt BankID:

Mobilt BankID

Den vanligast, mest använda formen av BankID idag är Mobilt BankID. Det mobila bankid-t används av många i stort sett dagligen till swish, ligga in på sin Internetbank, verifiera kortköp, mm. Det är inte svårt att skaffa Mobilt BankID och går i stort sett inte att var utan i dagsläget. Du behöver det för att kunna logga in på CSN, Försäkringskassan och låna pengar.

Så skaffar du mobilt bankid

Appen hämtar du via Google Play eller App Store. Du loggar sedan in på din Internetbank. Eftersom du ännu inte har något Mobilt BankID aktiverat så måste du använda sin bankdosa för att skaffa det mobila bankid-t. Det går inte att göra enbart med en personlig kod.

Efter att ha loggat in på din internetbank och valt att skaffa bankiD så kommer du att få en aktiveringskod skickad till din mobiltelefon. Nu loggar du in i den nedladdade appen och anger aktiveringskoden. Därefter är ditt mobila bankid klart att använda!

 

Gå uppåt