Lånbutiken

Lånbutiken – OBS Lånet är inte tillgängligt.
RECENSIONEN ÄR ej uppdaterad

Företaget bakom Lånbutiken är Riscum Capital AB vilka även har andra låneprodukter som t.e.x. snabblånet Risicum. Lånbutiken är ett smslån där ingen UC tas vid ansökan. Du kan låna 50 000 kronor utan säkerhet som maxbelopp. Lägsta lånebeloppet som godkänns att låna är 3000 kronor.

Så fungerar Lånbutiken

För att få låna pengar, så krävs att du har fyllt 20 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Lånbutikens krediter och lån är rättare sagt en kontokredit. Det betyder att du ansöker om ett belopp och om det beloppet blir beviljat det, då får du pengarna insatta på ett kreditkonto hos Lånbutiken. Där väljer du sedan själv i vilken takt du vill överföra pengar från Lånbutiken, till ditt eget bankkonto.

Så länge du inte nyttjar pengarna, utan låter dem sitta kvar på kreditkontot så kostar det dig ingenting. Du betalar bara ränta på krediten när den används, eller överförs mellan Lånbutiken-Ditt bankkonto.

Lånbutiken har även andra produkter och lån, t-e-x- snabblånet Risicum som också är ett lån utan UC. Företaget samarbetar även med Klara lån, som är en sökmotor för snabblån.

Uttag lån från Lånbutiken

Att göra ett uttag från kreditkontot är enkelt och går snabbt. Antingen loggar du in på Lånbutikens hemsida och begär ett uttag, eller så skickar du ett sms med text: ”sms:a UTTAG PERSONNUMMER SUMMA” till nummer 71747. Det tar max 30 minuter att ha pengarna tillhanda efter begärt uttag.

Fördelar

  • Betala ränta endast när krediten används
  • Lån utan UC
  • Flexibelt
  • Lånet kan höjas vid behov

Nackdelar

  • Godkänner inte betalningsanmärkningar
  • Hög åldersgräns
  • Dyrt att nytta krediten under en längre tid

Ditt lån tar inte UC, utan använder kreditupplysning från Bisnode.

Återbetalning av lån

När du har börjat plocka ut pengar från kreditkonto så måste du även börja betala. Det gör du du en gång i månaden. Det belopp du måste återbetala varje månad styrs av hur mycket du har tagit ut från kontot. Lägsta belopp att betala är 1000 kr eller 10% av de nyttjade pengarna.

Gå upp