FERRATUM

Lån 30.000 kr

Ferratum specialitet är lån utan UC. En liten kredit utan traditionell kreditupplysning. De var först på lånemarknaden i Europa med små lån och har sedan dess, år 2005, gett ut högkostnadskrediter till över två miljoner kunder. Hos Ferratum är betalningsanmärkningar inget hinder och beviljandegraden är mycket hög. Det är lättare att bli beviljad kredit hos Ferratum, än hos många andra långivare.

Kreditlån utan UC

Sedan starten av krediter och lån utan UC, år 2005, har mycket hänt inom området. Smslånet övergick till snabblån, men idag väljer Ferratum att kalla sina tjänster för kreditlån.

Ferratums kreditlåns ränta ligger på upp till 480 % vilket gör det väldigt kostsamt ifall att du väljer att återbetala krediten eller lånet under en lång amorteringstid. Därför rekommenderas Ferratums lån i första hand om du behöver låna pengar snabbt och veta att du kan återbetala det inom en kort period.

Företaget Ferratum

Företaget Ferratum ligger på Malta. Därmed står de inte under Finansinspektionens tillsyn. Det är till nackdel för dig som kund ifall att tvist skulle uppstå. Dock har Ferratum ett gott rykte bland kunderna och är kända för sina snabba utbetalningar och hög beviljandegrad. Finansinspektionen har länge försökt avskaffa snabblån i Sverige och Ferratum har fått betala skadestånd på grund av sin marknadsföring.

Låneansökan & Ränta

Ferratums webbplats är stilren och lätt att hitta på. Låneansökan finns på första sidan och har ett skjutreglage dör du kan välja lånesumma mellan 1000 och 30.000 kr. Den kräver att du fyller i personnummer, namn, mobiltelefonnummer och mail och sedan legitimerar dig med Mobilt BankID. Liksom Vivus så tillåter Ferratum betalningsanmärkningar.

Dock är räntekostnaderna något luddiga. Ferratum erbjuder dig som ny kund att låna pengar utan ränta i 30 dagar, men det är svårt att hitta en prislista för vad du som återkommande kund får betala.  Den fasta räntan ligger på 9,45% och den effektiva räntan 200%.

 • Ränta 9.45% – 200 %
 • Åldersgräns 21 år
 • Uppläggningsavgift 495 kr
 • Minsta lånebelopp 1.000 kr
 • Maximalt lånebelopp 30.000 kr
 • Minsta återbetalningstid 30 dagar
 • Maximal återbetalningstid 1 år
 • Direktutbetalning: Ja
 • Det går att låna med betalningsanmärkningar
 • Lån utan UC
 • BankID/Mobilt Bank ID

Hög åldersgräns

Har du fyllt 21 år och ha en taxerad inkomst så är du välkommen att ansöka om ett snabblån hos Ferratum. Precis som hos alla andra svenska långivare så måste du naturligtvis ha ett svenskt medborgarskap, svensk bokföringsadress och svenskt bankonto. Åldersgränsen är lite högre än hos andra snabblån, men ett drag från Ferratums sida att undvika överskuldsättning hos unga personer, samtidigt som att det är svårare att driva in obetalda lån hos 18-åringar som just satt sin fot i arbetslivet.