Låna pengar till bilköp

När man vill låna pengar till bilköp, så kan man antingen välja att ansöka om ett billån eller ett blancolån.

Istället för att låna pengar till att köpa bil, så är naturligtvis det allra bästa om man har möjlighet att först spara pengar till bilköpet. Eller att iallafall ha en buffert för de kostnader som kan uppstå efter och omkring inköp av bilen.

Väl belopp123
Välj löptid123
  • Visa endast:
  • Lån utan UC
  • Lån som godkänner anmärkning
  • Direktutbetalning
Sortera efter:
Visa fler lån

Billån täcker inte alla kostnader

Om du nu väljer att låna pengar till bilköpet så kommer du ändå att behöva pengar till de kostnader som tillkommer att äga en bil. Dels så måste bilen ha en försäkring, sedan så behöver den servas med jämna mellanrum. Att byta olja, filter, bromsbackar och skivor kostar flera tusenlappar per år.

Om bilen dessutom går sönder, så är reservdelar inte direkt gratis. Billån täcker inte alla kostnader, utan kommer endast att räcka till bilköpet.

Ansökan om att låna pengar till bilköp

Det är inte svårt att ansöka om ett lån till att köpa bil, men är heller ingen självklarhet att få. Har man betalningsanmärkningar så är det ofta svårt att bli beviljad ett billån. Har man inga sparade pengar till kontantinsats så blir det heller inte så lätt. I dessa fall borde man istället försöka få ett blancolån vilket istället är dyrare än ett billån.

Ifall att man väljer blancolån istället för billån så går det att ta ett lånebelopp som är högre än bilens inköpspris och ha en extra peng att röra sig med, vid oväntade utgifter. Billån beräknas på bilens värde och innebär att banken betalar köpeskillingen direkt till säljaren. Det blir då inga pengar över till annat.