Nanolånet

NANOKREDIT

Nanokredit sms lån startade i Sverige år 2008 och har sedan dess lånat ut pengar till över 60.000 kunder. Du kunde välja att låna minsta belopp 2000 kronor och högsta belopp 25.000 i 3 till 9 månader. Nano var en seriös långivare och precis som bland annat Meddelandelån var de medlemmar i SKEF.
Lånet har upphört, men det finns flera liknande smslån att välja på nedan.

Nanokredit startade i Sverige år 2008 och har sedan dess lånat ut pengar till över 60.000 kunder. Du kunde välja att låna minsta belopp 2000 kronor och högsta belopp 25.000 i 3 till 9 månader. Nano var en seriös långivare och precis som bland annat Meddelandelån var de medlemmar i SKEF. Nanokredit hade även ett varumärke som hette Nanoflex.

Lånevillkor

För att låna pengar hos Nano skulle du vara minst 20 år. Det räckte alltså inte att du var myndig. Den övre gränsen låg på 65 år, så ifall du hade nått pensionsåldern och behövde ansöka ett lån, så var du tvungen att vända dig någon annanstans.

  • Ålder 20 år
  • Belopp 2000 – 25 000 kr
  • Återbetalas 3-9 månader
  • Årsränta 39%
  • Månadsränta 3,25%
  • Inkomst 50 000 kr/år

Observera att Nano godkände inte lån med betalningsanmärkningar. Företaget bakom Nano var Na No Invest & Finans AB vilka även ägde Cash Republic. Samtliga var lån utan UC.

Fördelar med Nanos smslån

  • Den största fördelen med Nanos smslån, var att de inte tog UC, så du kunde låna pengar med svag kreditvärdighet. På så sätt besparade du dig kreditförfrågningar i UC-s register. Det var även enklare att göra en låneansökan via de lån då de inte tog UC. Färre frågor och mindre krav
  • Låna med svag kreditvärdighet.

Nackdelar

Nano godkände inte lån med betalningsanmärkningar vilket begränsar deras kundkrets. Åldersgränsen var också ganska hög, 20 år. Prisexempel Låna 7000 kr i 3 månader. Kreditränta 39%. Effektiv ränta 122.3%. Uppläggningsavgift 395 kr. Aviseringsavgift 60 kr. Månadsbetalning 3042 kr. Totalt att återbetala 9126 kr

frågor och svar

Finns inte Nano längre?

Nej, lånetjänsten har upphört

Vart kan kan låna då inte Nano finns längre?

Det finns över 40 andra snabblån att välja på som liknar Nano

Kan kag få ett snabblån med anmärkningar?

Det finns alternativa lån som godkänner anmärkningar!

LÅN UTAN UC | + posts

Martin studerar ekonomi och har ett stort intresse för det svenska näringslivet. Vid sidan om sina studier är han skribent hos LånutanUC.se.

Gå upp