Omstartslån

Bild - låna pengar direkt utan UC

Omstartslån

Många gånger kan det vara svårt att få låna med svag kreditvärdighet, men genom att ansöka ett omstartslån som bara tar en UC till flera banker så är du rädd om din kreditvärdighet. Du kan lösa och samla lån med ett omstartslån.

Välj lånebelopp
Välj löptid
  • Filtrera
  • Lån utan uc
  • Lån med anmärkning
Visa fler

Starta om din ekonomi, ditt liv med ett omstartslån

Omstartslån betyder att du startar om din ekonomi, genom att betala bort befintliga lån med ett nytt lån. Dessa lån kallas ofta omstartslån eller samlingslån. Exempel på omstartslån är exempelvis Lendo och Bank Norwegian, vilka du säkert har hört talas om.

Av samma anledning som att det finns lån utan UC, så finns det dessa samlingslån. Via omstartslån kan du låna större belopp, kanske för att lösa bort snabblån som kostar mycket pengar?

Du kan låna mellan 1000-600.000 kr utan säkerhet eller borgensman och det sätter inga käppar i hjulet ifall du har betalningsanmärkningar.

Samlingslån och Omstartslån = Nystart

Lendo är exempel på ett välkänt omstartslån
Lendo är exempel på ett välkänt omstartslån

Genom att bli beviljad ett samlingslån så kan du få en nystart på livet. Att starta om ekonomin med låg % ränta i utgångspunkt är för många är lättnad. Istället för flera amorteringar om tusentals kronor i månader, kan man med ett samlingslån sänka lånekostnaderna. Du kan även sänka låneräntan och få pengar över till annat.

Innan du ansöker samlingslånet så kanske du har ansökt många lån hos flera långivare. Du har säkert blivit nekad lån gång på gång, eller hur? Det beror på att du inte längre är kreditvärdig.

Delvis på grund av att du har gjort så många låneansökningar och samlat på dig kreditförfrågningar. Men det kan även bero på att du redan har så många lån registrerade i din UC.

Omstartslån tar endast 1 UC

Den största fördelen med samlingslån och omstartslån är att den låneförmedlaren endast tar 1 UC. Det spelar liksom ingen roll hur många banker de samarbetar med, 1 eller 100. De lånen som deltar i jämförelsen tar inga egna kreditupplysningar från UC.

Detta är bra för ditt kreditbetyg, ger dig större chans att bli bevisad lån och sparar på miljön. Många flugor i samma smäll.

Villkor för samlingslån och omstartslån

  • 18 år
  • Betalningsanmärkningar är inget hinder
  • Endast 1 kreditupplysning från UC
  • Svensk medborgare
  • Bank ID

Samlingslån med betalningsanmärkningar

Det är inte ovanligt att den som ansöker ett samlingslån, redan har drag på sig betalningsanmärkningar. Det behöver inte vara ett automatiskt nej vid beviljande av lån. Flera av de långivare som samarbetar med omstartslån har redan detta med betalningsanmärkning i åtanke. Lånen reagerar lite olika på situationen med anmärkningar men många är tillmötesgående och ser detta inte som ett hinder.

Det viktiga att tänka på om du redan har betalninganmärkningar och ansöker samlingslån, är att räntan kommer att bli högre på de offterter du erhåller från lånen.

Starta om med ett omstartslån med borgensman

De allra flesta lån kräver ingen säkerhet. Eller egentligen så gör ju inget privatlån det. Men det finns en väg att gå ifall att man testat alla andra alternativ. Om du avser låna pengar men inte kommer någon vart. Nej gång på gång. Då kan du ansöka lånet tillsammans med en medlåntagare eller borgensman.

Gå uppåt